hola

Representants dels comuns dels municipis vallesans han compartir experiències i propostes en la lluita contra la pandèmia de la Covid 19 i han dibuixat les línies de treball pel futur, segons ha explicat Santa Perpètua en Comú en un comunicat. Durant la trobada es van analitzar plans de xoc i futur pactes de ciutat per la reconstrucció econòmica i social dels municipis, que en primer lloc s’han centrat en cuidar a la ciutadania i respondre a les necessitats més urgents.

A la reunió van assistir les alcaldies dels Comuns – Montcada i Reixac, Castellbisbal i Santa Perpètua de Mogoda- acompanyats d’altres regidors i regidores dels seus municipis, i representants de la resta d’organitzacions locals.“De com estem afrontar aquesta greu crisi sanitària, econòmica i social, i de com encarem la nova normalitat, dependrà que siguem capaços d’imaginar i construir una societat millor per a tothom”, ha assenyalat Isabel Garcia, alcaldessa i coordinadora de Santa Perpètua en Comú (SPEC).

A la trobada es van analitzar el principals problemes que estan afrontant els ajuntament durant la crisi sanitària i la necessitat de que les administracions, catalana i espanyola, modifiquin les seves polítiques cap al món municipal. En aquest sentit, Isabel Garcia va apuntar que “de moment només rebem missatges positius i de felicitació pel paper que estan jugant els Ajuntament en aquesta crisi. Però aquests missatges, de moment, no s’estan traduint en més recursos econòmics per atendre a la ciutadania i el teixit econòmic”.

Els Comuns vallesans consideren que els actuals pressupostos municipals no seran suficients per superar la greu crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. Així, es veu necessari que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Estat i la UE, dotin els municipis de més recursos per afrontar el futur amb suficiència. En el comunicat coincideixen en valorar que la crisi del Covid-19 també significa una oportunitat per avançar en la construcció d’una societat més humana, justa i sostenible. “La nova normalitat no pot significar tornar enrere. Abans de la pandèmia ja teníem seriosos problemes, com el canvi climàtic, la debilitat del sector públic per les retallades, dificultats per accedir a un be tant essencial com l’habitatge o la precarietat laboral, per exemple” segons va declarar Isabel Garcia. Segons els Comuns,la nova normalitat ha de suposar la superació d’aquests problemes que es venen a sumar a les conseqüències econòmiques i socials de l’actual crisi"


Foto: Reunió telemàtica dels Comuns vallesans / Santa Perpètua en Comú

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]