hola

Ciutadans (Cs) Santa Perpetua proposa una reducció del 25% de l’Impost de Bens Immobles (IBI) i retardar el cobrament fins a final d'any per dotar de liquiditat a comerços i restaurants. Aquesta és una de les mesures de rebaixa de taxes i impostos per afavorir l'activitat i la recuperació econòmica que ha presentat el portaveu de la formació, Kevin Romero. El regidor en un comunicat de premsa afirma que les mesures busquen «reactivar l'economia i ajudar a comerciants i restauradors que no hagin de baixar la persiana per culpa dels impostos".

La formació reclama aplicar aquesta rebaixa de l’IBI durant aquest exercici fiscal 2020 sempre i quan mantinguin l’ocupació durant aquest període. També proposa reduir un 25% l’Impost d’Activitats Econòmiques.

Romero ha afegit que també s'ha sol·licitat "una rebaixa generalitzada del 3,5% de totes les taxes municipals que afecten directament a les activitats econòmiques més afectades per la crisi". Ciutadans recorda que el Govern Municipal va aprovar a finals d'any, amb el seu vot en contra , una pujada generalitzada del 3,5% a totes les taxes per al 2020. Segons Romero, aquesta rebaixa, "revertiria aquella pujada injustificada de taxes que ara estan havent de patir els contribuents ". Les mesures inclouen també una rebaixa de l'50% en la taxa d'escombraries per comerços, bars i restaurants durant 2020.

Sobre el nou calendari fiscal, Romero ho considera "insuficient" i "poc realista tenint en compte l'economia de les famílies" i ha demanat que "s'ajorni el cobrament de tots els impostos municipals fins a l'últim trimestre del l'any permetent poder pagar en tres vegades, en lloc de fer-ho de cop perjudicant les economies familiar".


Foto: Comerç local amb horari especial per l'estat d'alarma / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]