hola

Santa Perpètua i els municipis de la Regió Sanitària Nord passen a partir d'avui dilluns a la ‘fase 0 avançada’, també coneguda com a ‘fase 0,5’. El govern espanyol confirmava aquest cap de setmana aquesta fase intermitja que preveu la incorporació de nous permisos. Així, a partir d'aquest dilluns 18 de maig els comerços de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense necessitat de cita prèvia i com a màxim amb amb un terç de l’aforament. També es permet el funcionament de les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual i una ampliació de la presència a les vetlles funeràries de fins a deu persones en espais tancats i quinze en espais oberts. En aquesta fase intermèdia també està permesa la reobertura d’escoles i centres educatius per fer exclusivament tasques de desinfecció o administratives.

La fase 0 avançada també permet el servei de préstec i devolució a les Biblioteques. En aquest sentit, la Biblioteca Josep Jardí ha informat que no obrirà aquest dilluns. «Estem treballant per poder assegurar que el servei no posarà en risc a usuaris ni plantilla», han informat des de l’equipament que recorda que de moment s’han ampliat els terminis de tots els documents prestats i les reserves.

Aquesta nova fase no permet encara aspectes recollits a la fase 1 com ara l’obertura de les terrasses de bars i restaurants, el funcionament de gimnasos, les trobades de fins a deu persones i la mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

En canvi, es mantenen aspectes de la fase 0 com les franges horàries per fer esport, passejar i sortides d’infants i persones més grans de 70 anys, les mesures de distanciament social i l’ús obligatori de mascaretes al transport públic.


Foto: Los comerços poden obrir sense ciyta prèvia a un terç de la seva capacitat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]