hola

Santa Perpètua i els municipis de la Regió Sanitària Nord passen a partir d'avui dilluns a la ‘fase 0 avançada’, també coneguda com a ‘fase 0,5’. El govern espanyol confirmava aquest cap de setmana aquesta fase intermitja que preveu la incorporació de nous permisos. Així, a partir d'aquest dilluns 18 de maig els comerços de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense necessitat de cita prèvia i com a màxim amb amb un terç de l’aforament. També es permet el funcionament de les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual i una ampliació de la presència a les vetlles funeràries de fins a deu persones en espais tancats i quinze en espais oberts. En aquesta fase intermèdia també està permesa la reobertura d’escoles i centres educatius per fer exclusivament tasques de desinfecció o administratives.

La fase 0 avançada també permet el servei de préstec i devolució a les Biblioteques. En aquest sentit, la Biblioteca Josep Jardí ha informat que no obrirà aquest dilluns. «Estem treballant per poder assegurar que el servei no posarà en risc a usuaris ni plantilla», han informat des de l’equipament que recorda que de moment s’han ampliat els terminis de tots els documents prestats i les reserves.

Aquesta nova fase no permet encara aspectes recollits a la fase 1 com ara l’obertura de les terrasses de bars i restaurants, el funcionament de gimnasos, les trobades de fins a deu persones i la mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

En canvi, es mantenen aspectes de la fase 0 com les franges horàries per fer esport, passejar i sortides d’infants i persones més grans de 70 anys, les mesures de distanciament social i l’ús obligatori de mascaretes al transport públic.


Foto: Los comerços poden obrir sense ciyta prèvia a un terç de la seva capacitat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa aquest dimarts 26 de maig
Nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa aquest dimarts 26 de maig25 Maig 2020 10:14 - Redacció

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, per cinquena ocasió des del decret de l’Estat d’alarma, [ ... ]

L'Ajuntament modifica el calendari fiscal de l'IBI, la taxa de residus i de l'impost de vehicles
L'Ajuntament modifica el calendari fiscal de l'IBI, la taxa de residus i de l'impost de vehicles22 Maig 2020 15:51 - Redacció

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha modificat el calendari fiscal de 2020 que afecta a l’Impost [ ... ]

Darrer dia per fer les preinscripcions escolars
Darrer dia per fer les preinscripcions escolars22 Maig 2020 12:17 - Redacció

Avui és l'últim dia per fer les preinscripcions al primer cicle d'Infantil, les escoles bressol municipals, [ ... ]