hola

0L'Hospital de Mollet compta amb només deu pacients ingressats amb coronavirus centralitzades en una única àrea d’hospitalització , segons ha informat aquest dijous el centre en un comunicat.

A banda d’aquesta excepció, la resta de l’Hospital està lliure de Covid 19. Les altes acumulades sumen quasi 500 persones i, en relació a la setmana passada només hi ha hagut una defunció. Així mateix, els professionals en situació d’aïllament representen ja menys de l’1% del total l’ ocupació de l’UCI és del 30%.

D’altra banda, aquests dies s’han realitzat al voltant de 1.000 consultes externes diàries i 100 cirurgies setmanals. L’hospital ha informat que la principal acció és seguir augmentant la quantia de consultes externes que realitzem, ja siguin per telèfon o presencials, i el nombre de cirurgies i exploracions programades. El reinici de l’activitat de l’àrea d’obstetrícia i concretament als parts es farà efectiu durant la Fase 1.  

“L’escalada del Covid19 va implicat canvis en l’organització, canvis estructurals, funcionals que van requerir un important esforç per part de tots. Està requerint un esforç similar tornar a un estat de nova normalitat, que s’ha d’anar introduint sempre mantenint una mirada responsable i prudent cap a l’evolució de la situació epidemiològica”, explica Jaume Duran, director general de l’Fundació Sanitària Mollet.

El Covid19 i el retorn a la nova normalitat està implicant reptes i alguns canvis de funcionament del centre com el nombre de persones que poden estar a una sala d’espera o els controls que es requereixen per accedir a l’hospital per tal d’assegurar que segueixi lliure de Covid19. També augmentarà el nombre de consultes externes que es realitzaran de forma telemàtica sempre que la situació del pacient i el cas particular ho permetin. “Alguns d’aquests canvis pot ser que hagin vingut per quedar-se”, explica Jaume Duran que manifesta que, de moment, «haurem d’aprendre a conviure amb Covid19 i adaptar-nos a una nova manera de fer les coses», conclou.

L'Hospital de Mollet és el centre de referència de les poblacions de Mollet del Vallès, La Llagosta, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda.


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]