hola

Santa Perpètua té 143 casos diagnosticats per coronavirus a data d'avui 11 de maig, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La xifra suposa 55,4 casos per cada 10.000 habitants. La xifra és inferior a la mitjana del Vallès Occidental que és de 82,4 casos i amb un total de 7.642 persones diagnosticades.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha valorat aquestes dades i ha atribuït que el nostre municipi estigui per sota de la comarca a les mesures preses i a la conscienciació i responsabilitat de la ciutadania perpetuenca durant la pandèmia. «Malgrat tot, continuem demanant molta prudència i respectar les normes de seguretat i les mesures d'higiene, especialment durant els pròxims dies i en les properes fases de desconfinament peque aquestes dades poden canviar si ens relaxem», ha manifestat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

Sant Quirze del Vallès, Viladecavalls i, a continuació, Barberà del Vallès són els tres municipis del Vallès Occidental que presenten una taxa bruta molt superior a la mitjana comarcal. En canvi, Castellbisbal, Sentmenat i Vacarisses presenten una incidència molt inferior.  Pel que fa a la mortalitat, el Vallès Occidental és la tercera comarca catalana en nombre de defuncions acumulades, per darrere el Barcelonès i el Baix Llobregat. En relació amb la població, la comarca se situa en onzena posició, per sota de la mitjana catalana, segons L'Observatori comarcal que actualitza les dades de l'impacte de la pandèmia al Vallès Occidental, en base a les dades del Departament de Salut. A la comarca s'han registrat 1.244 defuncions per la Covid 19. La Generalitat no ofereix aquesta xifra per municipis.

D'altra banda, la Generalitat també informa que a Santa Perpètua hi ha 471 casos sospitosos acumulats. Els casos positius són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid).Els casos sospitosos corresponen a persones que presenten símptomes però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Les dades que es mostren són aquelles en les quals s'ha pogut identificar la zona de residència.

 

Foto. L'Ajuntament destaca que la ciutadania no ha d'abaixar la guàrdia i seguir amb les mesures / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

La Cambra de Sabadell xifra en 260 milions d'euros les pèrdues per al comerç i serveis per l’impacte de la Covid19
La Cambra de Sabadell xifra en 260 milions d'euros les pèrdues per al comerç i serveis per l’impacte de la Covid1922 Maig 2020 11:18 - Redacció

La Cambra de Comerç de Sabadell ha xifrat en 260 milions d‘euros. les pèrdues d’ingressos per [ ... ]

El perpetuenc Roger Gascon ofereix aquest dissabte un concert solidari a través de la plataforma TickÉtic
El perpetuenc Roger Gascon ofereix aquest dissabte un concert solidari a través de la plataforma TickÉtic22 Maig 2020 11:11 - Redacció

Aquest dissabte 23 de maig el perpetuenc Roger Gascon ha anunciat un concert solidari que emetrà per [ ... ]

Les famílies perpetuenques opten majoritàriament per la preinscripció telemàica
Les famílies perpetuenques opten majoritàriament per la preinscripció telemàica21 Maig 2020 16:17 - Redacció

Les preinscripcions a les escoles bressol municipals, primer cicle d’Infantil, al segon cicle d'Infantil [ ... ]