hola

La Regidoria d’Educació obre per segon any una consulta digital sobre els interessos de formació de les famílies i de la comunitat educativa. L’acció s’emmarca dins de l'activitat del Grup de Treball de Formació a Famílies del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), i pretén recollir els continguts pedagògics i les temàtiques que més interessen a la comunitat educativa en relació a la criança i l’educació dels infants i adolescents. L'objectiu és poder elaborar conjuntament el Programa Municipal de Formació a Famílies per al curs 2020-2021, amb activitats formatives i de suport a la tasca educativa de les famílies oberta a tota la ciutadania. La participació es pot realitzar a través d’un formulari digital  des d'aquest dilluns 27 d'abril i fins al dia 31 de maig.

El regidor d’Educació, Pere Garcia, ha convidat a les famílies, les AMPA i a les entitats i col·lectius vinculats a la infància i adolescència de Santa Perpètua a participar i donar la seva opinió, per tal de poder elaborar una oferta formativa 2020-21 que reculli els interessos i les necessitats de tota la comunitat educativa, juntament amb la dels pares i les mares.

L’autonomia personal i la resolució de conflictes, la criança positiva i l’educació emocional i en valors, el bon ús de les pantalles i les xarxes socials, la neurociència, l’acompanyament en els canvis d’etapa educativa, la motivació i el suport en els estudis, o les transicions en la primera infància són algunes de les propostes del formulari, que també permet fer altres aportacions i suggeriments.

El Programa Municipal de Formació a Famílies vol esdevenir un catàleg unitari d’accions formatives i d’assessorament en l’educació que inclogui els recursos que l’Ajuntament, les AMPA i tots els agents educatius del territori destinen a la formació.

Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada l’any passat quan es van recollir un total de 107 enquestes, que van prioritzar l’educació emocional i en valors (27%); l’acompanyament en el canvis d’etapa educativa (20%); i el bon ús de les pantalles (11%), entre d’altres. La programació d’aquest curs 2019-2020 ha previst fins el moment, un total de sis xerrades i tallers, relacionades amb aquestes temàtiques.

El Grup de Formació i Famílies del PEC està format per famílies interessades en la criança dels seus fills i filles, en la millora de l’atenció educativa i en intercanviar opinions. El grup treballa per donar sortida a les necessitats detectades per la població en relació al creixement en família i a les habilitats parentals, així com per crear una oferta formativa enriquidora i accessible a totes les famílies i persones interessades.


Foto:Imatge d'arxiu d'una xerrada d'Educació adreçada a famílies / Reg Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus