hola

Intensificar la neteja i desinfecció de contenidors i dels espais públics que poden concentrar una major presència de persones, establint les mesures necessàries per protegir els treballadors que han de dur a terme aquestes tasques, són els principals objectius de la nova reorganització que ha implantat Mogoda Serveis.

L’empresa municipal ha adaptat els serveis de recollida de residus i neteja viària d’acord a les necessitats que ha originat la crisi sanitària del coronavirus.
El gerent de Mogoda Serveis, Jaume Garcia, ha explicat que s’ha intensificat la desinfecció de contenidors, de les marquesines de les parades d’autobús i de les entrades als ambulatoris. Així mateix es desinfecten els accessos a establiments d’alimentació, fruiteries i forns de pa, zones d’activitat comercial de primera necessitat, com a mesura de prevenció. Jaume Garcia ha indicat que davant el coronavirus ara la prioritat és la desinfecció d’aquests espais.

El gerent ha recordat que la recollida de residus és un servei bàsic i que s’ha realitzat un pla de contingència coordinat amb altres serveis essencials de l’Ajuntament per «fer front a aquest gran repte» L’empresa municipal ha reorganitzat el servei i ha modificat horaris, torns, tasques i freqüències amb un doble motiu: ampliar i intensificar la neteja i desinfecció i la pròpia recollida de residus i minimitzar riscos entre els treballadors de Mogoda Serveis.

L’Ajuntament ha tancat aquesta setmana la Deixalleria Municipal i avui divendres és el darrer dia que hi ha servei de recollida d’andròmines i trastos vells. El servei es realitza a aquelles persones que ja havien concertat la recollida previament a través del Telefonet. En un principi s’havia reduït el servei a un cop per setmana enlloc dels dos dies setmanals però finalment s’ha acordat suprimir el servei fins a nou avís.

El gerent de Mogoda Serveis ha informat que han decidit deixar oberts els contenidors de recollida orgànica i de la resta, una decisió que ha estat motivada perquè hi ha ciutadans que deixen les bosses d’escombraries fora del recipient. Jaume Garcia ha manifestat que aquest incivisme és una manca de respecte pels treballadors de Mogoda Serveis.

Per últim, ha demanat la col·laboració ciutadana des de casa per una bona gestió dels residus durant els dies de confinament i fa especial incidència en separar correctament els residus i dipositar-ho en el contenidor adient amb l’objectiu d’incrementar el percentatge de recollida selectiva que l’any passat es va situar poc més del 39%, lluny de la normativa d’aquest 2020 que fixa un percentatge del 60%.


Foto Un operari de Mogoda Serveis desinfectant una marquesina / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre
Dos nous ingressos per Covid19 a l'Hospital de Mollet desprès de quatre setmanes sense cap registre17 Jun 2020 19:55 - Redacció

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut [ ... ]

Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia
Serveis de Desenvolupament Local adaptats a la pandèmia17 Jun 2020 10:24 - Redacció

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència [ ... ]

Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny
Nova edició del 'Línia directa amb l'alcaldessa' aquest dimarts 16 de juny12 Jun 2020 17:27 - Redacció

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a [ ... ]