hola

La ciutadania de Santa Perpètua és conscient del risc que suposa aquesta emergència sanitària, però s’ha hagut de sancionar a algun ciutadà per no complir amb les mesures decretades per l’estat d’alarma referents al confinament. Segons ha explicat la Policia Local, els agents primer informen de les mesures de confinament i només es sancionen aquelles conductes greus o reiterades.

La majoria de la població i dels establiments perpetuencs estan respectant el confinament, però, la Policia Local s’ha trobat amb actituds d’algun grup de joves i de persones individuals que no segueixen les indicacions obligatòries de l’estat d’alarma. Fins i tot, el dia 14 de març la Policia Local va haver de sancionar un establiment que després de tancar per ordre dels agents va tornar a obrir portes.

La Policia Local de Santa Perpètua, juntament amb els Mossos d'Estrequadra, treballa aquests dies en dos fronts: garantir que la gent compleix amb el confinament i aquelles persones que surten al carrer ho fan amb els requisits marcats pel decret de l’estat d’alarma, i mantenir el màxim d’efectius possibles per dur a terme aquestes tasques. Les dependències policials estan sent netejades i desinfectades amb major freqüència que abans de l’emergència sanitària i s’estan protegint els agents per minimitzar el risc de contagi entre agents i a la població que atén cada dia.

El cap de la Policia Local, Xavi López, ha afirmat que s’han canviat els protocols de canvis de torn per evitar contacte i s’han establert unes pautes de seguretat que els agents compleixen per minimitzar els possibles contagis. "La majoria de la població està fent cas a totes les mesures del confinament pel Covid-19, però s’ha hagut de sancionar un establiment i algunes persones que de manera reiterada han incomplert la normativa", ha explicat el cap de la Policia Local.

Les sancions a les persones, seguint la Llei de Seguretat Ciutadana en estat d’alarma, que són casos greus poden comportar multes per desobediència d’entre 601 i 30.000 euros. En el cas d’establiments, es regeixen per la Llei de Salut Pública i, en aquest cas, les multes són també per situacions greus i són de quanties a partir de 3.000 euros.

El cap de la Policia Local ha reafirmat que l’estat actual de confinament demana l’estricte compliment de les mesures dictades i que "si cal, es sancionarà aquelles persones i comerços que es saltin la llei perquè posen en perill la salut de la resta de la ciutadania"

 

Foto: la policia Local avisa un ciclista que està incomplint el confinament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

El Ple Municipal celebra avui la sessió del mes de maig, que guardarà un minut de silenci per las víctimes de la Covid-19
El Ple Municipal celebra avui la sessió del mes de maig, que guardarà un minut de silenci per las víctimes de la Covid-1928 Maig 2020 11:51 - Redacció

L’Ajuntament de Santa Perpètua celebrarà aquesta tarda la sessió ordinària del Ple de la Corporació [ ... ]

Una vuitantena de terrasses de bars i restaurants ha obert al municipi durant la fase 1
Una vuitantena de terrasses de bars i restaurants ha obert al municipi durant la fase 128 Maig 2020 11:38 - Redacció

L'entrada a la fase 1 de la desescalada ha portat molts dubtes entre la ciutadania i una és l'ús que [ ... ]

El Consell Comarcal alerta d’un augment de les situacions de violència contra les dones en el confinament
El Consell Comarcal alerta d’un augment de les situacions de violència contra les dones en el confinament28 Maig 2020 11:18 - Redacció

El nombre de trucades a la línia 900 900 120, d’atenció contra la violència masclista, ha augmentat [ ... ]