hola

En quina situació ens trobem?
La situació que estem vivint és complexa i totalment nova. Estem sota l’epidèmia del coronavirus amb un alt risc de propagació i estem prenent mesures inèdites per evitar la contaminació de tota la població i evitar el col·lapse sanitari.

Quants casos de perpetuencs amb Coranavirus hi ha?
És complicat fins i tot per a nosaltres com a Ajuntament disposar de les dades actualitzades. Aquest dijous el servei de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ens ha confirmat que hi ha tretze casos de persones que han donat positiu de coronavirus (Covid-19) al nostre municipi. D’aquests, cinc són de persones majors de 75 anys. La mateixa font diu que existeixen una trentena de persones en seguiment. Des de l’Ajuntament intentem ser el més transparent possible en aquest sentit però les informacions no son àgils en aquest tema.

Quines són les mesures que ha pres l’Ajuntament des de la declaració de l’Estat d’alarma?
Al llarg d’aquesta setmana hem estat informant a través dels nostres mitjans de quines han estat. Les principals estan dirigides als col·lectius més vulnerables per tal que la propagació sigui la menor possible. Des del tancament d’equipaments, espais públics, reforç dels sistemes de neteja viària i desinfecció a manteniment dels serveis bàsics per a la gent més vulnerable. També s’han treballat els Plans de contenció per garantir els serveis públics essencials.

Com està responent la ciutadania?
Bé però encara hi ha gent que no fa cas. Tenim casos a Santa Perpètua i cal ser conscients de la gravetat de la situació mantenint la calma. Sinó respectem les mesures establertes ens anirem contaminant i ens trobarem en situacions de gravetat. La Policia Local, juntament amb els Mossos d'Esquadra, treballen aquests dies en garantir que la gent compleix amb el confinament i mantenir el màxim d’efectius possibles per dur a terme aquestes tasques. Les dependències policials estan sent netejades i desinfectades amb major freqüència que abans i s’estan protegint els agents per minimitzar el risc de contagi entre agents i a la població que atén cada dia. Fins a dijous s’havien posat 26 sancions a persones per incomplir les normes de confinament pel Coronavirus però durant els propers dies intensificaran els controls i les denúncies a tot el municipi.

Com s’ha organitzat l’Ajuntament davant aquesta situació?
A través dels plans de contingència, s’han pres mesures com el teletreball i s’han decretat serveis necessaris i estratègics per garantir totes les necessitats bàsiques dels perpetuencs i els serveis indispensables com ara la recollida d’escombraries, serveis de la policia o tots aquells serveis bàsics com atenció ciutadana i serveis socials.

Quines són les recomanacions que fas als perpetuencs?
Aconsello que, a part d’escoltar els mitjans generalistes, estiguin al cas de les notícies a nivell local a través dels nostres mitjans, la ràdio ofereix informació diària, a l’igual que els webs de l’Informatiu i de l’Ajuntament. A més, responem a les xarxes i donem tota la informació disponible i necessària. Igualment faig una crida a la calma i demano a tothom que sigui exigent i responsable amb el compliment de les mesures de prevenció. Agraeixo també totes les mostres i actituds cíviques i als treballadors i treballadores de l’Ajuntament que fan la seva feina amb responsabilitat de servei públic.

 

Foto: Isabel Garcia durant la reunió del comitè d'emergència / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault