hola

Els ajuntaments de catorze municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC), entre els quals hi ha el de Santa Perpètua de Mogoda, i els agents econòmics i socials presents en el territori han obert un procés participatiu mitjançant una enquesta anònima per recollir les opinions de les persones usuàries dels serveis municipals de promoció econòmica i desenvolupament local dels municipis d’aquest àmbit i als responsables d’empreses de la zona. L’acció s’inscriu en l’elaboració d’un full de ruta per als propers anys per a les actuacions en matèria de desenvolupament econòmic i d’ocupació.

En el cas de les persones usuàries, se’ls hi ha fet arribar una enquesta per avaluar els serveis rebut. El document s’ha enviat a aquelles que han participat en algun servei municipal d’orientació professional, intermediació, borsa de treball, formació, plans d’ocupació o suport per posar en marxa un negoci.
Pel que fa a l’enquesta adreçada a les empreses del territori, les preguntes estan enfocades a poder aprofundir en les necessitats de l’empresariat i en el que creuen que és prioritari per a la millora de la competitivitat del teixit productiu. Per poder participar, es pot accedir al web http://www.vaporllonch.cat/enquesta.

Aquest procés participatiu se suma a altres accions per a l’elaboració de l’Estratègia Territorial de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes. Es tracta d’actiacions derivades de l’aliança dels ajuntaments i agents socioeconòmics subscrita a l’abril de 2017 en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova Llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC). Segons aquesta normativa, el Govern de la Generalitat de Catalunya recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes amb la idea de prioritzar la col·laboració territorial en el repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

El municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes integrants de l’Estratègia són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat i els agents socioeconòmics Cambra de Comerç de Sabadell, Centre Metal·lúrgic, CIESC, CCOO, PIMEC i UGT.

Elements clau de l’estratègia comuna

El punt de partida de l’estratègia compartida d’aquests catorze municipis de la CRiRC vol fer front a reptes comuns com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i l’evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic.

Alhora, l’estratègia pretén millorar el sistema d’atenció, l’orientació i la formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l’emprenedoria i el suport a les empreses. Els municipis també treballen plegats per l’assoliment d’un sistema productiu de qualitat i sostenible.

D’altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis reclamant alhora i conjuntament infraestructures territorials d’accessibilitat i connectivitat.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]