hola

L’Espai SPMakers presenta aquest darrer trimestre de l’any una nova línia d’activitats relacionades amb les realitats virtual i augmentada.

L’objectiu és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies que s’estan implantant en entorns virtuals i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0. La Regidoria de Desenvolupament Local ha programat un total de sis sessions gratuïtes per al mes d’octubre, tres adreçades a empresariat i treballadors d’empreses, i altres tres destinades a persones desocupades i a demandants de millora de feina.

La Regidoria ha programat dues sessions introductòries a la realitat virtual els dies 16 i 25 d’octubre, respectivament, adreçades a persones desocupades, amb la voluntat d’oferir una primera aproximació dels nous perfils professionals que s’estan creant en les empreses que estan adaptant les seves tecnologies a la indústria 4.0. En aquest sentit, es donaran a conèixer les tecnologies disruptives de la realitat augmentada i la realitat virtual, en l’entorn industrial i del manteniment industrial.

També adreçada a les persones desocupades o demandants de millora de feina, s’ha programat una formació en dues sessions de Disseny en 2D amb el programari Rhinoceros 5.0. El curs tindrà lloc els dies 23 i 25 d’octubre, de 10 a 13 hores i consistirà en aprendre a utilitzar les eines de dibuix 2D que ofereix el programa, conèixer quins són els requisits que ha de tenir un disseny per poder fabricar-se a través d’un plòter de vinil i una talladora làser i tenir les bases del disseny 2D per poder generar volums en 3D posteriorment.

Pel que fa a les formacions adreçades a les empreses i als treballadors d’empreses, Desenvolupament Local ha organitzat un curs de Digitalització i manteniment industrial amb realitat augmentada.
La Regidoria també organitzarà el 29 d’octubre al matí un show room de tecnologies digitals aplicades a l’empresa adreçat a empreses, autònoms i professionals, amb l’objectiu que en una única jornada puguin conèixer les possibilitats de la digitalització i la realitat virtual. D’altra banda, s’ha programat una formació de 24 hores adreçada a empreses per aprendre a disseny­ar en solidworks, un dels programes més complerts i implantats a la indústria que cobreix tots els aspectes del procés de desenvolupament de productes, que inclou les etapes de disseny, validació, disseny sostenible, comunicació i gestió de dades, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. El curs tindrà lloc els dies , 17, 22, 24, 29 i 31 d’octubre. Les activitats són gratuïtes i s’imparteixen a l’Espai SPMakers, situat a la planta baixa del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Per a més informació, cal adreçar-se a la Regidoria de Desenvolupament Local


Foto: Sessió formativa a l’Espai SPMakers / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]