hola

L’Ajuntament de Santa Perpetua està impulsant el projecte SAVIES: Sistema integral avançat per l’autogestió energètica del Edifici de Desenvolupament Local.

El projecte planteja desenvolupar una micro-xarxa elèctrica integrada a l’edifici. Actualment, l’edifici disposa de generació fotovoltaica i dos estacions de recàrrega per vehicles elèctrics i en un futur es volen incloure sistemes d’emmagatzematge i més estacions de recàrrega.

El projecte SAVIES té objectius en diferents àmbits: a nivell tècnic, per formació i sensibilització. L’objectiu tècnic consisteix a què l’edifici pugui funcionar desconnectat de la xarxa elèctrica, en mode illa, entre 2 i 5 hores diàries. A nivell de formació, vol formar a futurs tècnics sobre el funcionament i els components dels elements d’una microxarxa. Pel que fa a la sensibilització, el projecte ha de tenir un impacte important sobre el ciutadà de l’entorn i els treballadors de l’edifici en relació a les energies renovables, vehicles elèctrics i l’ús eficient de l’energia.

El director general del Instituto para la diversificación y ahorro de la energía (IDAE), Joan Herrera, va visitar divendres 14 de setembre les instal·lacions de l'edifici de desenvolupament local, el CREVE i l'estació de recàrrega de l'aparcament de la Granja Soldevila per conèixer el projecte de primera mà.

Joan Herrera va expressar després de la seva visita a Santa Perpètua que un dels aspectes més interessants del projecte presentant per l'Ajuntament era la formació en vehicle elèctric i recàrrega. Herrera també va indicar que confia en poder fer altres col·laboracions entre l'Ajuntament i l'IDAE en el sentit de la promoció de les energies renovables.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, recordava que el Ministeri d’Energia, a través de l’IDAE ja va atorgar al consistori perpetuenc un préstec de més de 700 mil euros per executar la substitució de més de 1.500 lluminàries al municipi.


Foto: El director d'IDAE, Joan Herrera, va visitar diversos equipaments municipals / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]