hola

Un total de 3.498 empreses operen al territori de la Riera de Caldes, 42 més que fa just un any. Aquesta xifra no s’assolia des del segon trimestre de l’any 2009, segons ha indicat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Santa Perpètua és el municipi de la zona amb més creixement durant el primer trimestre de 2018 i aplega gairebé un miler de centres de treball. “Comparant-ho amb àmbits territorials superiors, l’evolució del teixit empresarial del territori de la Riera de Caldes ha estat més positiva que als Vallesos, però s’ha quedat dues dècimes per sota del conjunt del país”, ha assenyalat Desenvolupament Local.

El comerç a l’engròs ocupa a gairebé tants treballadors com el comerç al detall i, juntament amb el transport i l’emmagatzematge, ocupen més de 15.000 treballadors.

L’Eix de la Riera de Caldes ubica prop d’un miler d’empreses industrials, que suposen una de cada quatre companyies. Aquesta és una proporció molt més alta que la del conjunt del país, amb un 9,8% d’empreses manufactureres, segons ha destacat la Regidoria que remarca que “al nostre territori el protagonisme és per a les empreses de distribució”.

Pel que fa a les empreses que es dediquen a activitats d’alt contingut tecnològic, hi ha domiciliades un 7,9%, un percentatge superior al valor del conjunt de la província de Barcelona.

En saldos anuals, tots els grans sectors sumen teixit empresarial a excepció del sector primari i serveis a la comunitat i restauració, ha detallat el Servei municipal.

Creixement del treball assalariat i autònom

El territori ha tancat el primer trimestre de l’any amb gairebé un miler més de persones assalariades que el darrer de 2017. D’acord a aquestes xifres, l’àmbit de la Riera de Caldes s’apropa als 43.000 llocs de treball, dels quals 13.746 són del nostre municipi. “Un creixement d’aquesta magnitud no s’observava des de fa temps i suposa un salt important respecte els darrers trimestres quan s’havien moderat força les xifres de creixement”, ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Pel que fa als nombre de persones autònomes, ha tornat a créixer “molt tímidament” després d’uns trimestres de baixada, segons la Regidoria. En total, hi ha 7.020 autònoms treballant a l’Eix de la Riera de Caldes, un 40% dels quals es dedica al comerç i la distribució, principalment vendes al detall i transport i emmagatzematge. 


Foto: Imatge, en primer terme, del polígon industrial Torre del Rector / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]