hola

Santa Perpètua ha tancat el mes d’abril amb un total de 1.422 persones en situació de desocupació i una taxa d’atur de l’11,26%, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Aquesta xifra representa una disminució de 35 persones, un 2,4%, respecte el valor del mes de març. La baixada és de menor intensitat que la registrada els 2017 i 2016 quan es va reduir un 6,2% i un 5,8%, respectivament. La reducció és menys intensa que a la resta de Catalunya, on s’ha registrat una baixada del 3% però està per sobre del conjunt de la comarca, amb un 1,7%. La dada també apunta que, interanualment, l’atur desaccelera la seva caiguda, amb una reducció del 7,6% i 117 persones menys, una tendència extensible al conjunt del país, on s’ha registrat una baixada del 6,3%.
Per perfils, aquest mes l’atur es redueix de manera més notòria entre els homes, amb una reducció del 3,9%, que entre les dones, amb un 1,4%. Aquest fenomen s’intensifica encara més amb les dades interanuals que indiquen una davallada de l’11,1% de l’atur masculí davant d’un 5,1% del femení. Aquest diferencial per sexes també s’observa al conjunt de Catalunya, on l’atur dels homes baixa un 9% interanual i el de les dones un 4,1%. Per edats, l’únic grup on l’atur no ha davallat durant el mes d’abril és entre els menors de 30 anys. Per grups d‘ocupació i nivell formatiu, el descens de l’atur ha estat generalitzat i els més destacats s’han produït entre treballadors de serveis, amb un 3,3%, i treballadors no qualificats, amb un 3,5%. En valors interanuals, destaca que el darrer any s’ha reduït un 24% el nombre de persones aturades amb formació professional reglada, de manera que el nombre de persones desocupades amb titulació de FP (77) ja s’acosta molt al número d’aturades amb formació universitària (69).


Foto: Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Circular Economy Hotspot visita el CREVE
09 Jun 2021 12:03 - RedaccióEl Circular Economy Hotspot visita el CREVE

Representants de la Generalitat de Catalunya, com a organitzadora del Circular Economy Hotspot 2021, [ ... ]

Dones Competents ja ha atès una quarantena d’usuàries
08 Jun 2021 12:30 - RedaccióDones Competents ja ha atès una quarantena d’usuàries

El programa Dones Competents ha atès un total de 44 dones des de l'inici de l'edició d'aquest any, [ ... ]

L'AMERC organitza una jornada sobre experiències de transició energètica en polígons
02 Jun 2021 08:20 - NataliaL'AMERC organitza una jornada sobre experiències de transició energètica en polígons

  L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) de la qual forma part Santa [ ... ]