hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha mostrat les activitats innovadores de l’Espai SPMakers i del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) a la Fira de la Formació Professional, celebrada a principis d'aquest mes de març a Fira Sabadell.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, que s’adreçava a l’àmbit territorial dels catorze municipis que formen la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC), era oferir informació sobre l’oferta formativa que s’ofereix a les poblacions de componen aquest territori.

Centenars de persones es van apropar a l’estand de l’Ajuntament de Santa Perpètua que oferia informació sobre el programa de vehicle elèctric i activitats de gestió d’infraestructura de recàrrega i exercicis de control dinàmic de potència a través del quadre d’entrenament d’estacions de recàrrega, que habitualment es desenvolupa al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). L’estand perpetuenc es completava amb un segon apartat dedicat l’espai SPMakers. Els visitants van poder conèixer de primera mà els equips tecnològics de fabricació digital, sobretot de 3D, que disposa el nostre Ajuntament i realitzar activitats i tallers participatius amb ells.

L’INS Estela Ibèrica també va participar a la Fira amb un estand on es donava informació sobre els cicles formatius de formació dual que ofereix el centre: els Graus Mitjans d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques, d’Atenció a les persones, i d’Activitats comercials i logística; i el Grau Superior de Logística. Alumnat del cicle d’atenció a les persones, van proposar als assistents activitats per tal que es posessin en el lloc de les persones dependents amb passejos en cadira de rodes als visitants, amb armilles amb pes i antifaços per reduir la visió.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va participar en l’acte institucional d’inauguració de la Fira, el dia 1 de març, i va visitar els estands perpetuencs. Isabel Garcia va destacar el treball conjunt dels consistoris i els agents econòmics dels catorze municipis que formen la CRiRC i va manifestar que “aquesta suma de sinergies que sobrepassa els límits territorials no només suma, sino que multiplica”. L’alcaldessa va detallar el fet de poder “optimitzar recursos i ser més eficients que a nivell individual i aconseguir ser el màxim de profitosos”. També va lloar la bona oferta educativa en l’àmbit de la CRiRC que pot facilitar que els estudiants puguin tirar endavant el seu projecte de vida. Isabel Garcia va assegurar que “l’Ajuntament s’ha marcat com a objectiu millorar l’oferta de Formació Professional del nostre municipi i està col·laborant activament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les empreses per impulsar la impartició de nous graus per poder donar resposta a les necessitats de nous professionals o millorar la qualificació de les persones treballadores”.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha recordat que la Formació Professional és una opció per als joves que volen seguir el seu aprenentatge quan finalitzen l’ESO o el Batxillerat i que “permet formar-se en una professió per accedir al món laboral o accedir després a formacions de nivell superior, fins arribar als grau universitaris”. La Regidoria ha afegit que “també és una bona opció per als treballadors, ocupats o sense feina, perquè la formació és necessària al llarg de tota la vida laboral” i ha destacat que “en un entorn productiu com el del nostre territori les possibilitats de trobar feina es multipliquen per a les persones qualificades i, per aquesta raó, els titulats de Formació Professional estan assolint alts nivells d’inserció laboral”.

Aquesta era la segona edició de la Fira de la Formació Professional. La primera es va adreçar exclusivament a la ciutat de Sabadell, mentre que aquesta s’ha obert als catorze municipis que formen part del Consell de la FP i l’Ocupació de la CRiRC. Durant la Fira, persones treballadores, joves i les seves famílies van poder informar-se sobre una vuitantena de cicles formatius i participar en tallers, conferències, espais d’exposició així com rebre orientació personalitzada.


Foto: L’alcaldessa va visitar l’estand perpetuenc a la Fira el dia 1 de març / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El vehicle elèctric compartit ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones
20 Nov 2019 11:34 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones

Un total de 64 persones han fet ús activament del vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat en el [ ... ]

L'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua
14 Nov 2019 12:25 - RedaccióL'octubre tanca amb 30 aturats més a Santa Perpètua

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'octubre amb un total de 1.432 persones aturades inscrites [ ... ]

Desenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC
15 Oct 2019 14:14 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions subvencionades pel SOC

La Regidoria de Desenvolupament Local manté oberta la inscripció a cinc cursos de formació ocupacional [ ... ]