hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de la Regidoria de Desenvolupament Local, invertirà 230.000 euros en el Programa Indústria 4.0 per a formar i assessorar empreses i professionals de la Riera de Caldes en la implantació d’aquestes noves tecnologies, com la impressió 3D, Big Data, la realitat virtual i l’augmentada, robòtica, ciberseguretat o la internet de les coses.

En aquest programa, el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) de la Generalitat aportarà 150.000 euros, el mateix ajuntament ha invertit prop de 30.000 euros en maquinària i, està previst que la Diputació de Barcelona faciliti un altra subvenció de 50.000 euros. El consistori ha adquirit una impressora 3D, una fresadora digital i una talladora làser per a un nou espai de fabricació digital anomenat SPMMakers i adreçat a professionals, docents i persones en atur, que s’ha instal·lat a la planta baixa del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i a tocar de la seu de la regidoria de Desenvolupament Local. L'objectiu d'aquesta nova oferta és facilitar la formació, el reciclatge i l'especialització de professionals i, sensibilitzar i promoure les vocacions industrials. El nou servei municipal oferirà a les empreses industrials el Task-force 4.0 amb intervencions in company per definir un pla d'acció, així com un acompanyament al període d'implantació amb el Project management. El nou programa elaborarà també un Banc d'empreses de solucions tecnològiques que identificarà, difondrà i permetrà el contacte amb empreses de la Riera de Caldes.

La qualificació professional serà també un pilar clau amb l'objectiu d'actualitzar les competències en fabricació digital. D'aquesta manera, a la seu de SPMMakers hi haurà programes d'iniciació, reciclatge i especialització per a empreses i professionals; accions per a docents de formació professional, formació per a persones aturades i suport a projectes específics de fabricació digital promogut per empreses i professionals.

Indústries d’alt contingut tecnològic


Amb 3.420 empreses i 41.000 llocs de treball, a l’Eix de la Riera de Caldes (format per Santa Perpètua, Polinyà, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta i Caldes de Montbuí), una de cada tres empreses i quatre de cada deu treballadors són industrials. Aquesta proporció gairebé triplica la mitjana catalana pel que fa al nombre d’empreses i duplica la proporció de treballadors. Els subsector químic i farmacèutic i tots els relacionats amb la indústria metall-mecànica (incloent els materials de transport) concentren prop de 2/3 de l’ocupació industrial, amb presència rellevant igualment de les arts gràfiques i de la indústria alimentària. Un fet molt significatiu és el pes, d’entre les activitats industrials, d’aquells sectors més relacionats amb la intensitat tecnològica. Així, tant pel que fa al nombre d’empreses com al de treballadors, la Riera de Caldes triplica el pes de la demarcació de Barcelona en indústries d’alt contingut tecnològic.


Foto: Impressora 3D / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]