hola

Un total de 28 dones de les 89 que han participat a l’edició 2016 del dispositiu Dones Competents han aconseguit la inserció laboral encara que en la majoria dels casos s’han tractat de feines temporals i de mitja jornada. L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda,

Isabel Garcia, en la clausura del programa va destacar que un dels objectius d’aquesta actuació és que les participants aconsegueixin un primer contacte amb l’empresa i el mercat laboral. Les 28 dones que han aconseguit la seva inserció laboral s’han incorporat a diferents ocupacions com ara dependenta o caixera, auxiliar de cuina, cambrera, promocions, auxiliar de geriatria, manipulació de fàbrica, auxiliar infermeria, recepcionista a centre terapèutic i operàries de neteja, entre d’altres.

El programa s’adreça a dones desocupades residents al municipi, preferentment residents al barri de Can Folguera i que es trobin en risc d’exclusió social. L’actuació s’emmarca en la subvenció del SOC Treball als Barris, que s’adreça a municipis beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. L’Ajuntament iniciarà aquest mes de gener una nova edició d’aquesta acció, després de rebre subvenció del SOC per a aquest programa un any més.

El dispositiu inclou accions de prospecció i sensibilització adreçades a empreses del territori i mesures ocupacionals adreçades a les beneficiàries: informació, assessorament, orientació, formació, convenis de pràctiques i suport en la cerca activa. Durant l’edició 2016 del programa s’han realitzat divuit prospeccions a empreses i s’han signat un total de nou convenis de col·laboració amb empreses de diferents sectors.

Pel que fa als mòduls, la Regidoria de Desenvolupament Local ha destacat els relacionats amb competències clau en l’àrea d’atenció al públic, realitzats satisfactòriament amb una mitjana d’assistència de 19 persones; el de millora de l’ocupabilitat, amb una mitjana de 26 dones; i els tres de manipulació d’aliments, amb l’assistència de 49 dones. També ha informat que s’han realitzat tres sortides: a Barcelona Activa, amb set participants; a la Granja Escola de Santa Maria de Palau Tordera, amb 16 dones; i una visita guiada a la Biblioteca, amb l’assistència de sis persones. La Regidoria també ha destacat que s’han efectuat els tres tallers previstos per treballar tècniques que permetin a les dones gestionar les emocions davant dels processos de recerca de feina i que han estat Tècniques per generar una actitud positiva en los processos de recerca de feina: risoteràpia i musicoteràpia; Treball de les emocions amb cavalls; i una sessió d’automaquillatge per sentir-se bé amb una mateixa davant les entrevistes de feina.

Durant l’acte de cloenda del programa, l’alcaldessa va destacar que la formació que reben aquestes dones per a la recerca de feina és important però també que es valora molt positivament el fet que “es tornin a sentir útils, que tinguin la consciència que hi ha un camí per a elles i que poden avançar, juntament amb la formació que de manera individualitzada cadascuna d’elles demana”.

L’alcaldessa va realitzar una bona valoració del programa i va agrair a totes les persones que han participat al projecte, des de l’equip de professionals de Dese­nvolupament Local, professorat extern i empreses col·laboradores, la seva aportació. “També a les dones participants, que han fet alguns suggeriments de cara a properes edicions, les quals també s’han mostrat molt satisfetes amb aquest programa que les dona força, ganes, les enforteix, les empodera com a dones per poder tirar endavant el seu projecte vital”, va afegir Isabel Garcia.

Pel que fa a les dades d’inserció i de pràctiques en empreses, l’alcaldessa va mostrar la seva satisfacció pels contactes que ha tingut el col·lectiu amb el món empresarial. “Aquest contacte és molt important, ja sigui en pràctiques o a través de l’oportunitat de treballar, encara que no totes amb contractes fixes, però així les empreses les coneixen i elles mateixes també tornen a agafar el ritme laboral que algunes feia molts anys que havien perdut”, va manifestar. Les dones interessades a participar a la nova edició d’aquest dispositiu d’inserció laboral, es poden adreçar a la Regidoria de Desenvolupament Local, situada al nou edifici del complex Granja Soldevila.


Foto: Participants al programa, amb l'alcaldessa, tècniques municipals i professorat, durant la cloenda / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'atur s'estabilitza al juny, però hi ha un 29% mes de persones desocupades que fa un any
09 Jul 2020 10:00 - RedaccióL'atur s'estabilitza al juny, però hi ha un 29% mes de persones desocupades que fa un any

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de juny amb un total de 1.709 persones desocupades inscrites [ ... ]

Una Montesa, fabricada a Santa Perpètua, nominada a un prestigiós premi de disseny
08 Jul 2020 10:56 - RedaccióUna Montesa, fabricada a Santa Perpètua, nominada a un prestigiós premi de disseny

L’Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny (ADI_FAD) ha nominat a la [ ... ]

L'Espai SPMakers adapta les sessions formatives al format virtual
06 Jul 2020 11:29 - RedaccióL'Espai SPMakers adapta les sessions formatives al format virtual

La Regidoria de Desenvolupament Local ha obert les inscripcions a noves activitats en format online [ ... ]