hola

Un total de disset joves de la localitat estan duent a terme el programa Promoció i Desenvolupament del Talent que ha engegat l'Ajuntament de Santa Perpètua amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els participants són joves perpetuencs menors de 30 anys i amb formació superior (estudis universitaris o cicles formatius de grau superior).El programa va rebre 85 sol·licituds.

L'objectiu del programa és incrementar la incorporació de joves amb formació superior a empreses tractores del territori i donar-los l’oportunitat de tenir contacte directe amb l’empresa a un lloc de feina relacionat amb els estudis que ha realitzat. Les actuacions es divideixen en tres blocs diferenciats: orientació, pràctiques i formació intensiva d'anglès.

Les sessions d’orientació per a la inserció professional en clau de competències, estan centrades en conceptes com l’autoconeixement i el balanç competencial, el desenvolupament competencial (comunicació i relació interpersonal, treball en equip, adaptabilitat i flexibilitat, organització i planificació) i el currículum per competències. Aquest mòdul té com a objectiu ajudar als joves participants a identificar, potenciar i transferir les seves competències clau, i també saber-les comunicar i transmetre en el procés de cerca de feina. Aquest primer bloc consta d’un total de 12 sessions.

El programa inclou pràctiques o estades professionals a empreses del territori, amb l’objectiu d’adquirir competències professionals de caràcter tècnic i desenvolupar competències bàsiques i de caràcter transversal. Cada estada de pràctiques tindrà una durada de 200 hores i està previst que comencin a partir de desembre. I, al gener, començarà la formació intensiva en anglès en grups reduïts per nivells. A partir d’una prova de nivell que han realitzat els participants hi haurà dos grups: un de nivell B2 i un de nivell C1. Aquesta formació en anglès té una durada de 50 hores.

El 2013, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va gestionar un projecte similar, Joves amb Talent, dins la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya. Un total de 16 joves van participar en aquest programa, assolint un nivell molt alt d’inserció laboral.


Foto: Participants del programa Desenvolupament al Talent / Desenvolupament Local 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]