hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Fundació Privada Acció Solidària Contra l'Atur (ASCA) oferirà préstecs sense interès i ajuts econòmics a aquells projectes de persones aturades que vulguin emprendre un projecte o una iniciativa d'activitat empresarial i entitats sense ànim de lucre que creïn ocupació del nostre municipi i de l'Eix de la Riera de Caldes, d'acord a un conveni que ha signat aquest dilluns 14 de novembre l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, juntament amb els consistoris de Parets del Vallès i Polinyà amb la Fundació.

Mitjançant aquest acord, projectes empresarials presentats als serveis d’emprenedoria i economia social dels municipis signants i que siguin avaluats com a viables, podran obtenir préstecs sense interès i altres tipus d’ajuts econòmics. En aquest sentit, els Consistoris es comprometen a posar en coneixement de la Fundació ASCA aquelles iniciatives d’activitat empresarial que hagin estat objecte d’anàlisi als respectius serveis municipals i que puguin acollir-se a les possibilitats de finançament i/o ajuts establerts per la Fundació. Per la seva part, ASCA estudiarà els projectes amb l’objectiu d’avaluar la seva viabilitat i, en cas positiu, facilitar un préstec sense interès o l’ajut que es sol·liciti.

El conveni s’emmarca en el dispositiu de suport a l’emprenedoria de la riera de Caldes, al qual s’ha sumat l’Ajuntament de Parets del Vallès, i que també dóna suport a les altres poblacions que formen l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), la Llagosta, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; i els alcaldes de Parets del Vallès, Sergi Mingote; i de Polinyà, Javier Silva, han signat aquest dilluns 14 de novembre el conveni amb el president de la Fundació ASCA, Oriol Romances,a les dependències del consistori perpetuenc.

El president d'ASCA, Oriol Romances, ha explicat que la Fundació ofereix “acompanyament i assessorament a persones emprenedores i col·lectius que tenen un projecte, i si aquest es considera viable, oferim préstecs sense interès per poder-los dur a terme”. Romances ha detallat que “malauradament no tots són viables” i ha afegit que “amb l'assessorament també fem un cop de mà a les persones per tal que no vulguin tirar endavant un projecte que no funcionarà”. El president d'ASCA ha explicat que ofereixen un ampli ventall de préstecs i que “les condicions les pactem sempre en funció del projecte” i ha assenyalat que el fons de la Fundació prové de "col·laboradors que tenim que som molt generosos i que des de fa molts anys confien em què des de la ciutadania podem treballar contra la manca de feina al nostre país". Romances ha indicat que la col·laboració amb les administracions locals “és una manera d'apropar-nos a la ciutadania i de fer-nos més propers” i ha destacat la importància d'aquests acords i d'altres similars amb entitats com Reempresa, les PIMEC, Microbank o Seira.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s'ha mostrat satisfeta amb la signatura d'aquest acord que "ha posat en valor la suma del treball coordinat entre les parts implicades i ha suposat un nou pas endavant en l'acompanyament de les persones que estan en situació de vulnerabilitat". L'alcaldessa també ha destacat la cerca de sinergies per fer un millor acompanyament de les persones i donar-les un cop de mà. Isabel Garcia ha assegurat que l'atenció a les persones és una prioritat per a l'equip de govern municipal i ha detallat que des de l'Ajuntament s'oferira tot el suport necessari per donar suport a les persones i projectes emprenedors. L'alcaldessa ha recordat que des del servei de Reempresa es va impulsar el mes de maig la transmissió d'una ferreteria al nostre municipi, operació que va comptar amb el suport de la Fundació ASCA mitjançant la concessió d'un préstec a la nova propietat del negoci.

Acció Solidària Contra l’Atur va néixer el 1981 com Societat Civil i es va constituir com a Fundació el 1984 per a donar resposta a les necessitats bàsiques de persones i famílies en atur o amb treball precari, alhora de potenciar iniciatives d’autoocupació, mitjançant ajuts o préstecs. La Fundació està formada majoritàriament per voluntaris i ofereix microcrèdits a les persones emprenedores. Aquest finançament es tradueix en l’atorgament de préstecs sense interès i d’ajuts per a l’adquisició de les eines o maquinàries necessàries per iniciar l’activitat, així com despeses de formació i llicències.


Foto: D'esquerra a dreta Javier Silva, Sergi Mingote, Oriol Romances i Isabel Garcia / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua tanca l'any 2017 amb la millor dada de desocupació de la darrera dècada
10 Gen 2018 10:25 - RedaccióSanta Perpètua tanca l'any 2017 amb la millor dada de desocupació de la darrera dècada

Santa Perpètua de Mogoda va tancar l’any 2017 amb un total de 1.469 persones aturades registrades, [ ... ]

El programa 'Dones competents' atén durant el 2017 a 72 persones
08 Gen 2018 10:55 - RedaccióEl programa 'Dones competents' atén durant el 2017 a 72 persones

El Programa d’inserció laboral Dones Competents ha atès aquest 2017 a 72 dones desocupades i residents [ ... ]

El 60% dels participants de Logis Ocupació aconsegueixen la inserció laboral
22 Des 2017 16:36 - RedaccióEl 60% dels participants de Logis Ocupació aconsegueixen la inserció laboral

La diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, [ ... ]