hola

CIM Vallès

La Xarxa de fibra òptica està desplegada i presta serveis als polígons industrials de la CIM Vallès, Torre del Rector i Can Bernades Sobirà, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda lidera aquesta operació estratègica, que té com a objectiu incrementar la competitivitat del teixit empresarial dels municipis de l’Eix de la riera de Caldes.

El Departament ha informat que aquest estiu es donarà servei de fibra òptica en els polígons de Ca n’Oller de Santa Perpètua de Mogoda i el de Can Humet de Polinyà. A continuació entraran en la fase de comercialització la resta de polígons d’aquests dos municipis.

Des de finals de 2014, els ajuntaments de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes han treballat per aconseguir que aquest desplegament sigui avui una realitat. Amb la col·laboració del grup cooperatiu UNI.CO, es van estudiar les possibilitats d’implantació d’una xarxa de fibra òptica i dels operadors susceptibles d’interessar-s’hi per mitjà d’una prospecció a empreses d’aquest territori industrial, que va detectar el notable descontentament amb el servei d’Internet i de la velocitat de la xarxa, entre les 220 empreses contactades.

De totes les operadores, ADAMO ha estat interessada a tirar endavant un pla que té com a punt de partida el desplegament d’una xarxa pròpia al municipi de Santa Perpètua. ADAMO ha accedit a la xarxa troncal de telecomunicacions en l’àmbit per la CIM Vallès i a partir d’aquí ha anat construint una xarxa pròpia usant infraestructures existents d’altres operadores, infraestructures públiques, construint petits trams de canalització i en alguns casos acords de pas dins d’espais privats.

Al polígon de la Llagosta, el propòsit d’ADAMO és accedir a partir de la seva xarxa a la CIM Vallès. En condicions normals de demanda per part de les empreses, es considera que al llarg d’aquest any 2016 pot haver el desplegament en les zones amb infraestructures soterrades preexistents. El desplegament als polígons de Can Boadas-Riera de Caldes del municipi de Palau-Solità i Plegamans roman pendent de la solució final d’una discontinuïtat de xarxa en els límits del terme municipal de Santa Perpètua i el municipi, que està en estudi pels serveis tècnics corresponents. La xarxa al municipi de Caldes de Montbui es realitzarà a partir del desplegament a Palau. Per al desplegament de la xarxa a Sentmenat, s’estudien alternatives d’accés directe des del municipi de Palau mitjançant obra civil o instal·lació aèria pel camí de Serra Barona, a partir d’infraestructures d’Elèctrica Caldense des de Caldes de Montbui o amb lloguer de fibra a REE entre les subestacions.

Aquest territori, que aplega 40.000 assalariats i 7.000 autònoms, és un pol industrial de primera magnitud i continua treballant per ser un referent de la indústria i el treball a Catalunya, segons explica Desenvolupament Local.


Foto: La fibra ja funciona als poligons CIM Vallès (imatge), Torre del Rector i Can Bernades Sobirà / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]