hola

Un total de 299 propostes en matèria de promoció econòmica, ocupació i desenvolupament local contemplen 36, de les 47 candidatures que han concorregut als sis municipis de l'Eix de la riera de Caldes, segons un informe de l'Observatori de la Riera de Caldes. Destaquen les de l’àmbit de suport a l’empresa i l’emprenedoria (76 propostes), estratègia general i governança (55 propostes) i infraestructures territorials (54 propostes). L'Observatori va demanar als diferents partits polítics i agrupacions d'electors les seves propostes als municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua i Sentmenat.

Aposta per l’estratègia de cooperació a l’àmbit de la Riera de Caldes

Pel que fa a l’àmbit de l’estratègia i la governança, d’entre les 55 propostes recollides destaquen les relacionades amb la simplificació administrativa, l’aplicació de l’administració electrònica i/o la implementació de finestretes úniques empresarials (14 propostes). Fins a 11 candidatures recullen la necessitat de potenciar l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC), tot i que també es considera necessari, encara que amb inferior intensitat, participar des dels municipis en sistemes territorials més amplis, com ara l’eix de la C-17, l’àmbit B-30 o la Mancomunitat del Galzeran, entre d’altres. L'informe també constata que tenen una freqüència relativament elevada, en un segon nivell, les propostes relacionades amb la voluntat de creació o manteniment d’organismes deliberatius i de participació (Consell Econòmic i Social, Pacte Local per l’Ocupació, Comissions participatives sectorials o territorials, fonamentalment), i també les propostes orientades a la formulació de plans directors o plans estratègics, ja siguin globals o sectorials.


Implicació a favor del teixit empresarial i l’ocupació

En l’àmbit de suport a l’empresa i l’emprenedoria, destaquen les diverses mesures de suport i foment a l’emprenedoria, com ara els dispositius d’assessorament i acompanyament, la realització d’accions de sensibilització per emprendre, l’establiment d’itineraris formatius per a persones emprenedores i mesures de caràcter similar. En un nivell de freqüència similar, es detecten les propostes adreçades a incentivar la contractació local mitjançant l’aplicació de bonificacions i deduccions en els impostos i taxes municipals, i l’establiment o millora de relacions col·laboratives i d’ajuda mútua entre l’administració local i l’empresa, i entre les pròpies empreses.

En l’àmbit del comerç i el turisme, es contempla de forma molt majoritària (21 programes de 36 analitzats) el suport al model de comerç de proximitat en trama urbana, sota la forma d’actuacions de molt diversa tipologia (fidelització de la clientela, associacionisme comercial, dinamització, innovació, etc).


En l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació, destaquen les propostes adreçades a millorar o optimitzar els dispositius d’orientació i d’inserció laboral (Clubs de la Feina, Borses de Treball), i en un segon nivell les propostes d’impulsar plans d’ocupació municipals complementaris dels que financen les administracions de nivell superior. Finalment, en una freqüència més baixa es formulen propostes adreçades a millorar l’ocupació de col·lectius específics.

L’àmbit de la formació professionalitzadora presenta una triple tipologia de propostes. Les més freqüents estan relacionades amb l’oferta de formació professionalitzadora bàsica (competències transversals, alfebetització TIC, continguts instrumentals bàsics) i amb la formació ocupacional, preferentment adreçada a col·lectius amb baix nivell acadèmic previ.


Foto: Imatge de la granja Soldevila, seu de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]