hola

Els treballadors de Petrus, propietat d'Esselte, situada al polígon industrial la Florida de Santa Perpètua, protagonitzaran aquesta tarda una marxa de protesta que els portarà des de l'Arc del Triomf fins al Parlament de Catalunya on seran rebuts per diverses forces polítiques. La plantilla de Petrus està en vaga indefinida des del 29 de gener en contra de la decisió de la multinacional d'acomiadar 68 treballadors i traslladar la totalitat de la producció que es desenvolupa a la planta perpetuenca a altres factories de l'empresa ubicades a la Xina i Polònia.

A Santa Perpètua es fabrica el material d'oficina i grapadores de la marca Petrus. El grup multinacional Esselte, que té capital nord-americà i seu a Luxemburg, va presentar una proposta d'acomiadament col·lectiu el dia 19 de gener que inclou el desmantellament en la seva totalitat de l'activitat productiva. A la planta quedaria però personal a les seccions de logística, magatzem, màrqueting, comercial i vendes. Ahir els representants dels treballadors van tenir una reunió amb l'empresa dins del període de negociació, però no es va arribar a cap acord. El president del comitè d'empresa de Petrus, Juan Ramón Bueno, assegura que la posició de la multinacional és irreversible i que només vol negociar indemnitzacions per als 68 treballadors que acomiadarà. 

La plantilla es nega a negociar qualsevol oferta econòmica i reclama que es reconegui la viabilitat econòmica de la planta de Santa Perpètua perquè assegura que l'empresa té beneficis i ha augmentat les vendes aquest any i que només la deslocalitza per guanyar més diners. Els representants dels treballadors també critiquen que des de 2009 la plantilla ha patit successius expedients temporals d'ocupació que l'empresa justificava per a la continuïtat de la fàbrica. Juan Ramón Bueno ha avançat que quan s'acabi el període de negociacions les mobilitzacions seran més visibles perquè les persones afectades pel tancament estan desesperades i subratlla que el drama personal dels treballadors afectats s'agreuja perquè hi ha persones amb 40 anys d'antiguitat i 50 o 55 anys.

Foto: imatge de Petrus Santa Perpètua / L'Informtiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]