hola

El Servei d’Emprenedoria de la Unitat d’Empreses i Comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua va atendre durant l’any passat 118 persones per ser acompanyades en el procés de creació, adquisició o consolidació del seu negoci. Durant aquest període es van crear 25 empreses amb el suport d’aquest Servei de la Regidoria de Desenvolupament Local. Per sector d’activitat es van crear vuit empreses de serveis avançats, serveis a les empreses i activitats professionals; cinc d’hostaleria i restauració; quatre de Comerç al detall; altres quatre de serveis a les persones i a la comunitat; dues de comerç a l'engròs i intermediaris del comerç; i una indústria i una vinculada al transport i la logística.

La Unitat d’Empreses i Comerç explica que per a poder mantenir el servei, malgrat les restriccions sanitàries per la Covid-19, es van adaptar els canals d’atenció a les persones emprenedores introduint l’atenció telemàtica. Afegeix que de seguida que les circumstàncies ho van fer possible es va recuperar l’atenció presencial, i actualment estan convivint totes aquestes vies d’atenció personalitzada, en funció de les preferències de cada usuari

D’altra banda, amb l’objectiu de simplificar els tràmits administratius per legalitzar l’activitat, s’ofereix a les persones emprenedores el servei PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedoria). Aquest espai els permet tramitar l’inici d’activitat amb Hisenda i la Seguretat Social de manera simplificada en 24 hores i la creació de societats en 48 hores. Aquest mateix servei es pot fer servir quan s’ha de tramitar el cessament de l’activitat.

La Unitat d’Empreses i Comerç també recorda que ofereix informació dels beneficis fiscals previstos a les Ordenances Fiscals de l’Ajuntament, com les exempcions al pagament de les taxes d’inici d’activitat en diferents circumstàncies. Juntament amb aquests incentius, assenyala el servei que, un altre dels principals ajuts dels quals es poden beneficiar les persones emprenedores és la capitalització de l’atur i la coneguda tarifa plana de la quota d’autònoms a la Seguretat Social, que permet pagar durant el primer any només 60 euros si s’acompleixen determinats requisits.

Foto: Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua supera les 1.700 persones aturades al febrer
04 Mar 2021 13:32 - RedaccióSanta Perpètua supera les 1.700 persones aturades al febrer

Les dades de l'atur continuen a l'alça i el mes de febrer ha tancat amb un total de 1.708 persones [ ... ]

L’Ajuntament instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
03 Mar 2021 11:17 - RedaccióL’Ajuntament instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles [ ... ]

Desenvolupament Local ofereix formació per a petits negocis i persones emprenedores
02 Mar 2021 10:30 - RedaccióDesenvolupament Local ofereix formació per a petits negocis i persones emprenedores

Una desena de tallers i cursos formen la programació d’aquest 2021 que organitza la Uniat d’Empresa [ ... ]