hola

Santa Perpètua acaba l'any amb 1.638 persones aturades, 200 més que en relació al 2019. La xifra suposa un increment del 13,9% encara que la situació al municipi ha estat més favorable que al conjunt de Catalunya on l'atur s'ha incrementat en un 28,2%, segons dades de l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local. L’atur intermensual ha crescut un punt percentual més al municipi (3,2%), si es compara amb Catalunya. Al desembre es va registrar a Santa Perpètua 57 persones aturades més trencant una dinàmica de quatre mesos de creació d'ocupació.

El desembre l’atur intermensual va créixer una mica més entre els homes (4,3%) que entre les dones (3,1%). Si es compara amb fa un any l’atur masculí ha crescut força més que el femení. El darrer any l’atur s’ha incrementat en més força dins el col·lectiu de persones amb estudis secundaris o formació professional, amb un 24% més d’atur. Igualment alt és entre els professionals amb estudis tècnics superiors (+20) i formació universitària de primer cicle (+19%).

El nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius al voltant de l'1%. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina descendeix en 15 persones, mentre que les demandes dels no ocupats creix en 58 persones, segons informa l’Observatori.

A nivell de la resta de demandants d’ocupació, el principal creixement també s’ha produït entre els homes, que ha multiplicat pràcticament per 7 els valors de fa un any. En el cas de les dones és sis vegades més gran.


Foto: Punt d'Autoservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament rep del SOC 450.000 euros per a formació i ocupació
22 Gen 2021 11:53 - RedaccióL’Ajuntament rep del SOC 450.000 euros per a formació i ocupació

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda durà a terme durant aquest any 2021 nous programes de formació [ ... ]

Es posa en marxa la novena edició del programa Dones competents
22 Gen 2021 11:09 - RedaccióEs posa en marxa la novena edició del programa Dones competents

L’Ajuntament inicia la novena edició del programa Dones Competents, subvencionat pel SOC, que es [ ... ]

L'AMERC organitza un taller de fotografia creativa per a comerços i serveis
19 Gen 2021 09:30 - RedaccióL'AMERC organitza un taller de fotografia creativa per a comerços i serveis

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) manté oberta la inscripció al [ ... ]