hola

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda una subvenció de 575.363,11 euros per executar nous programes de formació i ocupació en el marc de la convocatòria Treball als barris 2019.

El SOC ha concedit al Consistori la totalitat dels programes sol·licitats, que podran beneficiar un total de 115 ciutadans de Santa Perpètua amb les noves edicions dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, dues accions d’aprenentatge integrat i tres actuacions ocupacionals, que permetran la contractació de setze persones.

Un total de 45 joves i quaranta dones es podran beneficiar també aquest any dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, que el SOC subvencionarà un any més a través de Treball als barris. El programa Engega’t s’adreça a joves aturats del municipi menors de 30 anys i pretén facilitar el contacte amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats. També preveu la possibilitat de pràctiques en empreses. Pel que fa a Dones Competents, ofereix un itinerari modular, flexible i adaptat a les necessitats i característiques de cada usuària i inclou assessorament, orientació, formació, suport en la cerca activa i pràctiques a empreses mitjançant convenis de col·laboració.

L’edició del programa Treball als barris que executarà aquest any l’Ajuntament preveu la reedició també de dues accions que combinen formació i ocupació relacionades amb la jardineria sostenible i el manteniment. Es tracta, per una banda, de l’acció d’aprenentatge integrat de Jardineria sostenible en espais públics, per a la qual es seleccionaran nou persones en situació d’atur, i l’actuació ocupacional d’Eficiència i sostenibilitat en el manteniment de l’espai verd per a la qual es contractaran set d’aquestes nou persones per un període de nou mesos (sis peons i un oficial de segona de jardineria). D’igual manera, s’oferirà formació a nou persones desocupades sobre Rehabilitació d’obra pública i la posterior contractació per un període de nou mesos de set d’aquestes persones (cinc peons i dos oficials) en l’actuació Manteniment d’espais i millora de l’accessibilitat. Per últim, el Consistori també durà a terme una tercera actuació ocupacional, mitjançant la qual contractarà dos agents de suport socioeducatiu a la infància.

En el marc d’aquesta convocatòria, també es contractarà una persona tècnica que coordinarà el conjunt de les accions ocupacionals d’aquest programa.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut anualment subvenció del SOC del programa Treball als barris des de l’any 2008. Aquest ajut s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. A l’edició de l’any passat, el Consistori es va beneficiar d’una subvenció de 526.695,71 euros, que s’han dedicat a accions de formació i ocupació que s’han executat aquest 2019 com són els dispositius Dones competents i Engega’t, dues accions d’aprenentatge integrat sobre jardineria urbana i manteniment en edificis públics, respectivament; i tres actuacions ocupacionals relacionades amb aquestes formacions i de suport al programa juvenil DINS, mitjançant els quals s’han contractat un total de 17 persones.


Foto: Imatge d'arxiu d'un programa de formació en el marc de Tereball als barris / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 La creació d’empreses cau un 29% al primer semestre
26 Oct 2020 09:57 - Redacció La creació d’empreses cau un 29% al primer semestre

Durant el primer semestre del 2020, un total de 70 societats mercantils han iniciat operacions a l’àmbit [ ... ]

El Club de la Feina reobre el servei presencial amb cita prèvia
26 Oct 2020 09:49 - RedaccióEl Club de la Feina reobre el servei presencial amb cita prèvia

L’espai Club de la Feina de la Regidoria de Desenvolupament Local ha reobert les seves portes a les [ ... ]

Grup Subirats tanca el cicle productiu amb la integració de dues granges porcines catalanes
23 Oct 2020 11:36 - RedaccióGrup Subirats tanca el cicle productiu amb la integració de dues granges porcines catalanes

L'empresa perpetuenca Grup Embotits Subirats i Nutrex Pinsos han creat la societat Cria Responsable [ ... ]