hola

L'Honda Institut de Seguretat (HIS) va celebrar ahir un acte per commemorar els seus deu anys des de la seva posada en marxa a Santa Perpètua l'any 2009. Durant aquest temps, aquest centre ha format més de 25.000 conductors i ha esdevingut un equipament referent a tota Europa en matèria de seguretat i formació en la conducció de motocicletes.

L'acte va comptar amb l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el director general del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau; el responsable de seguretat d'Honda Motor Europe a Espanya, Albert Cavero; i el president d'Honda Motos Europe Espanya, Marc Serruya. També hi van assistir el segon i el tercer tinents d'Alcaldia, Pere Garcia i Jordi Navarro, respectivament.

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va felicitar l'aniversari en nom de l'Ajuntament i va assegurar que “relacionar d’una manera tant directa mobilitat, seguretat i prevenció d’accidents ha estat, sens dubte, una combinació d’èxit que ha fet que la iniciativa sigui un referent a l’estat i a Europa, i per a nosaltres, això és un orgull i un motiu de satisfacció”. L'alcaldessa va destacar les “excel·lents instal·lacions i els bons professionals” i va manifestar que les “xifres corroboren l’èxit: més de 25.000 persones formades en seguretat viària des de 2009 i més de 60.000 estudiants de 3r i 4t d’ESO que han assistit a sessions formatives als centres educatius”. Isabel Garcia també va reconèixer la implicació d'Honda amb altres aspectes de la localitat com algunes edicions de l'ElectroCat, on han cedit les instal·lacions i va destacar que “estic molt satisfeta de participar en actes com aquest, d’empreses que innoven, que inverteixen i tiren endavant projectes innovadors”. “Per a l’Ajuntament de Santa Perpètua és estratègic i prioritari contribuir a enfortir el nostre teixit industrial i més si es tracta d’una activitat relacionada amb la indústria i basada en la promoció de la seguretat i la prevenció d’accidents”, va cloure la primera edil perpetuenca.

El director d'Honda, Marc Serruya, va destacar que “les accions que realitzem en favor de la seguretat dels motoristes són una prioritat. Una tasca que pren forma a través de l’Honda Institut de Seguretat com a centre referent europeu, i que vol contribuir cada cop més a reduir la sinistralitat en el sector. Per això, volem afavorir l’expansió progressiva de les nostres activitats a nivell nacional durant el 2020, que apropin les eines de l’HIS a les persones”.

Per la seva part, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, va alertar que els sinistres amb motocicletes implicades s'han estancat en els darrers nou anys i va advertir que cal dur a terme un treball exhaustiu per revertit la situació. L'objectiu és reduir al 50% les xifres de mortalitat en carretera de 2010, quan es van registrar 40 morts mentre que enguany ja són 43. El responsable del SCT va alertar sobre la necessitat de "conscienciar" els conductors perquè facin formacions com les que ofereix l'Honda Institut de Seguretat. "Es tracta d'adquirir eines que poden salvar-te la vida", va comentar Gendrau.

L’Honda Institut de Seguretat ha celebrat 10 anys fomentant una conducció més segura i responsable a les ciutats i les carreteres. Aquesta feina ha estat reconeguda amb el primer i únic Segell Europeu de Qualitat per la seva innovació, vocació i instal·lacions, que fa del l’HIS un referent de l’Estat en formació en seguretat viària, segons ha detallat la companyia, que ha avançat que vol “potenciar les seves activitats formatives a nivell Estatal durant l'any vinent per contribuir a combatre la principal causa de sinistralitat: el 80% dels accidents es deuen al factor humà”.

L’HIS disposa de 20.000 m2 de circuits i instal·lacions dissenyats en exclusiva per a la formació de motoristes, amb aules per a sessions teòriques, simuladors de conducció, tallers de formació, vestuaris, i un garatge amb més de 50 models de motocicleta diferents. En el seu exterior té tres pistes de formació diferents: una pista polivalent de 8.000 m2, una àrea off road de 6.000 m2 i una pista lliscant, equipada amb un sistema de reg per realitzar diferents exercicis de frenada. El centre programa 12 cursos dissenyats per cobrir totes les necessitats de conducció i per a tots els perfils de motoristes, dirigint-se, principalment, a usuaris i usuàries que ja tenen el permís de conduir. L’HIS fomenta el seu programa formatiu en base a dues línies de treball: les tècniques de prevenció de risc i les tècniques de control de motocicleta en diferents entorns i circumstàncies.


Foto: L'Institut de Seguretat d'Honda ha celebrat el seu desè aniversari / Honda

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]