hola

L’atur a Santa Perpètua es va reduir durant el mes de maig en un 4,3 per cent, segons dades de l’Observatori Socieconòmic de l’AMERC (Associació de Municipis de l'Eix de la riera de Caldes), que afegeix que és el descens percentual més intens per un mes de maig des de fa més d‘una dècada.

En finalitzar el mes passat hi ha 1.365 persones aturades a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG), 61 persones menys que al mes d’abril. La taxa d’atur és de l’11,80%, un valor una mica més alt que al conjunt de l’Eix de la Riera de Caldes (10,20%) i Catalunya (10,24%). En els darrers dos mesos l’atur ha disminuit a Santa Perpètua gairebé un centenar de persones.

En comparació amb un any abans, l’atur del municipi ha disminuït en 40 persones i situa el ritme de descens del -2,8%. En el conjunt de Catalunya, l’atur s’ha reduït en 14.477 persones, amb un ritme de descens del - 3,8%; reducció més pronunciada que la del municipi.

Per col·lectius, s’ha produït una reducció intermensual generalitzada però amb algunes diferències. Per sexes, la baixada de l’atur ha beneficiat majoritàriament a la població femenina, amb un saldo de 51 dones aturades menys que a l’abril (un 6% menys). La reducció entre la població masculina ha estat molt més discreta (10 homes menys; un -1,6%). Per grups d’edat, la desocupació s’ha reduït principalment dins la franja de persones d’entre 30 a 44 anys, amb una disminució del -10,2%. Entre la població de menys de 30 anys l’atur també s’ha reduït notablement (-4,4%). En canvi, l’atur gairebé no ha disminuït entre la població major de 45 anys (-0,5%). La desocupació ha davallat en tots els perfils professionals considerats; observant-se una major intensitat entre operadors de maquinària (-7,6%) i treballadors de serveis (5,8%). L’atur registrat de menys de 3 mesos de durada s’ha reduït un 12,3% (52 persones menys en valors absoluts).


Foto: Punt d'autoservei del SOC, situat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua supera les 1.700 persones aturades al febrer
04 Mar 2021 13:32 - RedaccióSanta Perpètua supera les 1.700 persones aturades al febrer

Les dades de l'atur continuen a l'alça i el mes de febrer ha tancat amb un total de 1.708 persones [ ... ]

L’Ajuntament instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
03 Mar 2021 11:17 - RedaccióL’Ajuntament instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda instal·larà set nous punts de recàrrega per a vehicles [ ... ]

Desenvolupament Local ofereix formació per a petits negocis i persones emprenedores
02 Mar 2021 10:30 - RedaccióDesenvolupament Local ofereix formació per a petits negocis i persones emprenedores

Una desena de tallers i cursos formen la programació d’aquest 2021 que organitza la Uniat d’Empresa [ ... ]