hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) ha finalitzat el I Cicle d’Història del Vallès que ha organitzat a Santa Perpètua i que ha comptat amb una mitjana de 25 persones per sessió, fet que l’entitat considera satisfactori. El tema d’aquest primer cicle ha estat el Patrimoni immaterial vallesà.

El CREM participa amb la Fundació Bosch i Cardellach i la Universitat Autònoma de Barcelona en el projecte d’elaboració de l’inventari del patrimoni immaterial del Vallès que durarà uns cinc o sis anys i en el qual treballen diverses entitats i ajuntaments vallesans. L’inventari recollirà les festes pròpies de la comarca integrant també a altres festes que tot i no ser d’origen vallesà es celebren des de fa molts anys a la comarca. Si s’aconsegueix l’homologació de l’inventari per part de la universitat es presentaria a la Unesco, segons ha avançat el CREM.

La intenció del CREM és organitzar de manera biennal aquest Cicle d’Història del Vallès intercalant-lo amb les jornades d'estudis locals del CREM. El coordinador del I Cicle d'història del Vallès del CREM, Ernest Vilàs, ha avançat que es treballa pel 2020 en la idea de dedicar-les a l'evolució de l'ensenyament i les escoles perpetuenques en els darrers 100 anys. Vilàs ha explicat que el tema del patrimoni immaterial s'ha escollit perquè coincideix amb el projecte de creació de l'inventari del patrimoni immaterial vallesà.

El coordinador del I Cicle d'història del Vallès del CREM, Ernest Vilàs, considera que l'acollida del cicle ha estat bona i això els anima a continuar.

El CREM ha finalitzat el I Cicle d’Història del Vallès que ha organitzat a Santa Perpètua. La idea és fer que les investigacions de les jornades locals i dels cicles vallesans es puguin publicar a L’ordit.


Foto: Sessió inaugural del I Cicle d’Història del Vallès / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]