hola

La celebració dels Tres Tombs ahir diumenge 3 de febrer va cloure la 103a Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. Uns 110 cavalls i uns 60 carruatges van passejar-se pels carrers de la localitat complint amb una de les tradicions més arrelades de Santa Perpètua.

Enguany, s'ha donat la circumstància que els cordonistes que acompanyen a l'abanderat han estat els més joves de la història de la festa. Martí Hernando té set anys i Carles Hernando, deu. Tots dos són néts de Joan Subirà que ha repetit com abanderat 25 anys després. L'inici dels Tres Tombs va ser molt emotiu a Cal Pallart on es va recordar a qui fou durant 72 anys secretari de l'entitat Josep Gispert, besavi dels cordonistes.

La meteorologia va acompanyar la festa i això va fer que moltes persones sortissin al carrer per veure la passada en la qual van participar carruatges de Sant Cugat, Arenys de Munt o La Garriga, entre d'altres. El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, va fer una valoració molt positiva dels Tres Tombs del que ha destacat una organització excel·lent, una gran participació i una bona meteorologia. Humet va subratllar un any més la gran quantitat de públic durant tot el recorregut.

Joan Humet va avançar que per l'any 2020 els Tres Tombs podrien anar acompanyats d'un petit espectacle a la Rambla.

Els germans Carles i Martí Hernando Subirà, amb deu i set anys, van ser protagonistes als Tres Tombs i a més han fet història per ser els més joves en aquests 103 anys. Els dos germans van comentar que és una experiència maca però cansada.

L'avi dels dos cordonistes, Joan Subirà, repetia com a abanderat 25 anys després i va afirmar que havia estat un dia molt especial i una manera de comiat de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat.

Joan Subirà va explicar que la família havia fet un homenatge al seu sogre Josep Gispert que és la persona que ha transmès l'amor per la festa a totes les generacions de la família.

La família explicava que quan Josep Gispert va saber que serien els abanderats es va mostrar molt feliç. El Pepet de Cal Pallart ens va deixar el 2018.


Foto: Els Tres Tombs va registrar molt de públic / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Puccini centra la xerrada d'avui de l'Aula d'Extensió Universitària
20 Oct 2020 13:08 - RedaccióPuccini centra la xerrada d'avui de l'Aula d'Extensió Universitària

L’Aula d'Extensió Universitària programa en el marc del curs 2020-2021 per als seus socis avui la [ ... ]

Avui s'obre una nova edició dels Biblioaventurers
19 Oct 2020 13:35 - RedaccióAvui s'obre una nova edició dels Biblioaventurers

La Biblioteca Municipal Josep Jardí obre avui dilluns les inscripcions per participar en una nova edició [ ... ]

Xarxa Santa Perpètua estrena una nova temporada de teatre amb l'espectacle 'Els Circ dels Impossibles'
16 Oct 2020 14:19 - RedaccióXarxa Santa Perpètua estrena una nova temporada de teatre amb l'espectacle 'Els Circ dels Impossibles'

Xarxa Santa Perpètua arrenca una nova temporada de teatre. Aquest 18 d'octubre, a les 18 hores al Teatre [ ... ]