hola

Òmnium Cultural podria comptar amb un grup de treball a Santa Perpètua després de les impressions i opinions extretes de la trobada que l'entitat va celebrar divendres 18 de maig a la tarda al Centre Cívic El Vapor.

La sala gran de l'equipament sociocultural va agrupar als socis perpetuencs d'Òmnium i dues persones es van inscriure a l'entitat durant l'acte.

Els objectius d'Òmnium Cultural són compartir, ajudar, ajudar a integrar, a cohesionar, salvar la llengua, els mots, els drets. I també enraonar, parlar, escoltar i estimar la gent. A la darrera assemblea general d'Òmnium Sabadell, que inclou municipis entre Gallifa i Montcada i Reixac entre el Ripoll i la riera de Caldes, els socis de Santa Perpètua, Sant Quirze i Montcada van sol·licitar tenir grups de treball propis. L'entitat apunta que en els cinc darrers anys Òmnium ha duplicat el número de socis en aquesta demarcació i això fa possible la creació d'aquests grups de treball.

A Santa Perpètua, el fet que el president d'Òmnium Cultural sigui perpetuenc, ha motivat moltes persones a fer-se sòcies i estan engrescades a fer coses al municipi. A la trobada de divendres se'n va parlar sobre aquesta possibilitat i l'Esther Cuixart es mostra optimista des de la prudència que a la ciutat es podrà constituir un grup de treball.

Aquest grup estaria tutelat des de Sabadell perquè caldria aprendre les maneres de fer de l'entitat. Cuixart recorda que el grup de treball de Cerdanyola es va començar a crear fa dos anys i ara és quan comença a fer coses, però insisteix que creu que a Santa Perpètua es poden dur a terme petits projectes que Òmnium realitza a diverses localitats.

La presidenta d'Òmnium Sabadell, Teresa Mira, va explicar a la trobada que el grup de treball s'hauria de reunir quinzenalment i hauria de fer projectes amb altres entitats, projectes d'educació, de cultura o desenvolupar el projecte propi d'Òmnium de producció audiovisual en català.

Esther Cuixart convida la ciutadania interessada a fer-se sòcia de l'entitat.


Foto: L'acte d'Òmnium es va celebrar al Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]