hola

Milers de persones van assistir ahir a Santa Perpètua a la jornada Cultura contra la repressió que van organitzar Òmnium Cultural i la família de Jordi Cuixart per celebrar els 43 anys del perpetuenc, president d'Òmnium.

Per a l'organització, l'acte també era una reivindicació de la seva posada en llibertat al mateix temps que una denuncia de la repressió que exerceix el govern de l'Estat.

Una quarantena d'artistes, escriptors, periodistes i comunicadors van pujar a l'escenari instal·lat al parc de la Ribera durant nou hores en una jornada reivindicativa festiva. Els organitzadors subratllaven que no es podia perdre de vista els motius d'aquesta jornada que són les nou persones empresonades "injustament".

Jordi Cuixart no estava físicament però sí seguia amb moltes limitacions l'esdeveniment. El perpetuenc va escriure una carta que es va llegir durant la jornada. En ella Cuixart assegura que "no renunciarem mai a ser feliços, a viure la vida amb plenitud, amb la joia del pensar i anhelar un futur millor i més just per tothom. I que hem decidit que la nostra principal i única arma serà la cultura, la cultura com a Arma de Construcció Massiva. La cultura com a arma d’alliberament individual i col·lectiu, la cultura per poder acollir els qui tenen menys i més necessiten. La cultura per viure la vida com una aventura i no com una penitència". La missiva de Jordi Cuixart reivindicava "el dret a ser escoltats i respectats i també el dret a decidir lliure i pacíficament sobre tot el que ens afecti com a ciutadans del món".

Jordi Cuixart va agrair al poble de Santa Perpètua i a l'Ajuntament la celebració d'aquesta jornada i escrivia "Per mi, Santa Perpètua de Mogoda és on tot comença: família, teatre, gegants, l’activisme polític i cultural, l’esplai… i una part molt important dels meus amics, els meus germans. Al poble fet ciutat vaig aprendre la importància de la diversitat i que només si no demanem renúncies a ningú podem construir un futur compartit".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, explicava que a Madrid hi havia persones intentant transmetre a Cuixart el que estava succeint al seu poble.Mauri deia que per aconseguir la sortida de la presó de Cuixart cal continuar defensant els drets fonamentals, denunciar-ho i "estendre al màxim la xarxa de solidaritat que és el que ens manté invencibles davant dels que ens reprimeixen". El vicepresident d'Òmnium Cultural descriu a Jordi Cuixart com un home de pau i honest i afirma que "el poble no falla mai i que la gent de Santa Perpètua no ha fallat a l'acte Cultura contra la repressió".

El portaveu de la família Cuixart i líder d'aquesta activitat, Pol Leiva, es mostrava ahir molt content amb la resposta ciutadana i subratllava que la festa responia a la situació de privació de llibertat en la qual es troba des de fa sis mesos el Jordi.La jornada Cultura contra la repressió va començar a la plaça de la Vila amb una cercavila protagonitzada pels grups perpetuencs de Gegants, Diables i Ball de Gitanes. Leiva recorda que el president d'Òmnium va començar en entitats culturals locals i estava molt agraït de la mobilització ciutadana, però lamentava que Jordi Cuixart no el pogués gaudir i llençava la proposta de fer una festa pel 44 aniversari amb el perpetuenc ja a casa.

Milers de persones van assistir a la jornada Cultura contra la repressió que es va desenvolupar durant tot el dia al parc de la Ribera organitzada per Òmnium Cultural i la família de Jordi Cuixart. Les xarxes socials van estar molt actives amb el seguiment de la quarantena d'actuacions i de les intervencions fetes i el públic va corejar lemes com "llibertat presos polítics" o "els carrers seran sempre nostres".


Foto: El parc de la Ribera va acollir la jornada Cultura contra la repressió / Manel Cuesta

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]

Divendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda
21 Mar 2024 11:20 - RedaccióDivendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda

La presentació del llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda, La Lluita de les dones [ ... ]