hola

Amics de Santiga va homenatjar aquest diumenge el poeta Màrius Sampere durant la festa als poetes i la festa de l'arbre que va tenir lloc a Santiga.

La pluja va provocar que els actes es fessin a l'interior de l'església igual que la lectura de poemes, a càrrec de les entitats Aula d'Extensió Universitària, Tàndem i grup de Teatre Perpetuenc. L'homenatge va ser emotiu perquè el poeta estava present juntament amb la seva família a l'acte. A més, Sampere va recitar també alguns dels seus textos i va rebre un sentit aplaudiment dels assistents. A més, aquest barceloní es va casar a la mateixa ermita de Santiga segons va explicar el president d'Amics de Santiga Jaume Vinyals. Màrius Sampere fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya l'any 1999 i aquest diumenge va rebre el XXIX Homenatge als poetes d'Amics de Santiga.

La Coral Renaixença va participar també a l'acte de diumenge i va interpretar les cançons Senyor Sant Jordi, de Francesc Vila; Santiga, de Genís Sala i Sóc de l'oest, de David Esterri.

El president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, va destacar la tasca de l'entitat per al creixement cultural de Santa Perpètua i va recordar que, prèviament a l'homenatge és va plantar un lledoner al paratge de Santiga.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va indicar de Màrius Sampere la seva gran trajectòria literària i va agrair l'artista local Olga Garcia el disseny de la placa commemorativa que ja es pot veure a la paret dels sentiments de Santiga. El poeta, que va parlar per l'Informatiu, s'expressava molt emocionat i destacava de l'homenatge la intimitat i la connexió amb el paratge.


Foto: Autoritats, membres d'Amics de Santiga i el poeta homenatjat, davant la Paret dels Sentiments / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]