hola

Promoure la creació d'un arxiu audiovisual que ajudi a interpretar i conèixer millor la història de Santa Perpètua dels darrers anys és un dels objectius de la secció Memòria Col·lectiva Multimèdia del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM).

L'entitat va oferir divendres 19 de gener al Centre Cívic El Vapor la projecció de quatre filmacions de les dècades dels anys 70 i 80 del segle XX sobre Santa Perpètua. Es tracta d' El Mil·lenari de Santiga (1983); la Festa de Sant Jordi, de 1977; i la riuada de la riera de Caldes, de 1976; realitzats per Joan Soley i la Festa dels Avis, de 1970; obra de Joan Humet. El CREM va titllar de joies i tresors aquestes filmacions.

Els representants del CREM, Rafael Martín i Joan Carreras van explicar els objectius de la secció Memòria Col·lectiva Multimèdia entre els que figura també fomentar la recopilació i conservació de documents audiovisuals d'interès historicocultural del passat recent del municipi i la realització de reportatges sobre Santa Perpètua i comarca.

Els membres del CREM van fer una crida a entitats i particulars a cedir audiovisuals historicoculturals per crear aquest arxiu. L'entitat ha anunciat que abans de l'estiu programarà una altra projecció. Rafael Martin ha explicat que volen recuperar documents audiovisuals per explicar la història de Santa Perpètua d'una altra manera. Ha afegit que ja han recollit bastants documents però demana a entitats i particulars la cessió d'aquests documents.

Joan Carreras va destacar els reportatges de Joan Soley i Joan Humet que va qualificar d'impecables.Carreras ha lamentat que molts documents de la ciutadania es perden per la impossibilitat de poder veure els audiovisuals per què els elements tècnics d'abans ja no existeixen. En aquest sentit ha manifestat que avui en dia ja es disposen d'eines per poder digitalitzar aquests arxius.

Carreras ha anunciat que abans de l'estiu programaran una altra projecció i que l'entitat té la intenció d'organitzar aquest tipus d'actes cada quatre mesos. A més, ha demanat la col·laboració de la ciutadania ja que avui en dia tots els telèfons mòbils disposen de càmera per fer fotografies i vídeos i "aquestes imatges també ens interessen".


Foto: Presentació de la filmació de Joan Soley a càrrec del CREM / L'Informatiu  

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]

La Casa Andalucía omple el Teatre del Centre amb 'La Pasión Flamenca'
09 Abr 2024 13:50 - RedaccióLa Casa Andalucía omple el Teatre del Centre amb 'La Pasión Flamenca'

La Pasión Flamenca de la Casa Andalucía de Santa Perpètua va omplir el Teatre del Centre en les dues [ ... ]