hola

Santa Perpètua es prepara per l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. La ciutadania rebrà a Melcior, Gaspar i Baltassar a l’Estació de la Florida a les 17.30 hores. Enguany 503 persones formaran la comitiva de la Cavalcada de Reis que iniciarà aquest divendres 5 de gener el seu recorregut a partir de les 18 hores i que comptarà amb tretze carrosses.

Un total de vuit entitats locals preparen aquests dies les seves carrosses i comparses: les AMPA de les escoles Els Aigüerols, Santa Perpètua, la Florida, Sagrada Família, Tabor i Santiga, el Club Natació de Santa Perpètua i l’Associació de comerciants Els Comerciants. A aquestes entitats cal sumar les carrosses de Ses Majestats, una que portarà els treballadors de la Central de Reis i com a novetat, un camió del Parc de Bombers de Mollet del Vallès que tancarà la comitiva.

La temàtica de la cavalcada serà el Nadal i la història dels Reis d’Orient, com l’any passat, i alguns dels participants ja han avançat com seran les seves carrosses. Pels carrers del municipi desfilaran xumets, regals de diferents mides i colors, carbó o caramels, entre d’altres.

El recorregut s’iniciarà a l’avinguda Quatre i serà el mateix que l’any passat: passeig de la la Florida, avinguda de Barcelona, Genís Sala, Rambla i l’arribada serà a la plaça de la Vila. Durant tota la cercavila l’Ajuntament de Santa Perpètua repartirà 1.600 quilos de caramels sense gluten, aptes per a cel·líacs. A les 19.45 hores, està prevista la sortida dels Reis al balcó de l’Ajuntament. Serà en aquest moment quan l’alcaldessa, Isabel Garcia, lliurarà als Reis la clau màgica de la ciutat.

L’Ajuntament torna a apostar per fer l’activitat més accessible i és per aquest motiu que el recorregut comptarà amb un espai habilitat per a persones amb mobilitat reduïda (cantonada del passeig de la Florida amb avinguda de Barcelona). A més, el pregó de Ses Majestats comptarà amb la presència d’un intèrpret de signes.

Entre els col·laboradors de la Cavalcada de Reis figuren Tromber, Joan Renom (cotxe clàssic), Transgrúas Serrat (cessió de camions), i Josep Agramunt (muntatge).

Incidències a la Via Pública

El cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que "el servei de preparació de l'arribada de Ses Majestats els Reis començarà a les 14 hores quan s'iniciarà la retirada de vehicles als punts de recorregut". A les 16 hores està previst el tall de l'avinguda 4 entre les places Central i Terminal ja que en aquest punt s'estacionaran les carrosses que formen part de la Cavalcada. A partir de les 17 hores es tallarà el transit A la plaça de l'Estació per facilitar l'arribada dels Reis i a la Rambla on "es col·locaran tanques metàl·liques per delimitar el tram de recorregut i millorar la seguretat", tal i com ha explicat López. Els talls en el recorregut s'aniran fent en les diferents vies afectades a mesura que vagi passant la comitiva. "Finalment a les 20 hores els Reis arribaran a la Rambla on els acompanyarem fins a l'Ajuntament al llarg de la plaça de la Vila" afegeix el cap de la Policia Local.


Recomanacions durant la Cavalcada:

El Pla d’Autoprotecció Municipal informa que durant la Cavalcada cal tenir en compte les següents recomanacions:

• Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i dependents.
• Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la policia o equips de seguretat.
• No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses. Podeu distreure al pas de les següents carrosses.
• No llenceu caramels al personal de seguretat, als participants de la cavalcada ni al públic.
• Recordeu que no heu d’envair l’espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses.
• Quedeu-vos sempre darrera de les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.
• Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se a algun objecte com ara contenidors, semàfors, senyals... No ho feu mai. Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració, no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
• No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau. Si la zona està saturada o molt plena, busqueu un altre punt on situar-vos.
• Seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat.
• Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
• Davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu al telèfon 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius.


Foto: La cavalcada sortirà de l'estació de la Florida / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]