hola

Josep Agramunt i Ferran Sala, a títol pòstum, han estat els Premis Cultura 2017 que va lliurar l'Ajuntament durant la Nit de la Cultura celebrada el 21 d'abril. Aquests reconeixements, amb el consens del Consell Municipal de Cultura, han estat per la seva dedicació al foment i a la difusió de la cultura.

La Regidoria de Cultura va justificar el Premi Cultura de Josep Agramunt perquè "fa més de 20 anys que s’ha entregat en cos i ànima a concebre i construir les carrosses de Reis i de Carnestoltes, i altres esdeveniments culturals" i ara fa quatre anys que "l’Ajuntament va trobar en ell la peça que necessitava en el seu engranatge". Fins i tot afirma que "la maquinària de Cultura no rutllaria amb la mateixa energia sense el Josep". Una dada que corrobora la tasca d'Agramunt és que té carta blanca d’entitats, AMPA i Ajuntament per dissenyar i construir les carrosses que acompanyen els tres Reis Mags.

Josep Agramunt va rebre el Premi Cultura sorprès i va refermar la seva disponibilitat a les activitats que organitza la Regidoria de Cultura que va dir "és un regal poder col·laborar perquè m'agrada molt".

L'altre homenatjat de la nit va ser el músic Ferran Sala, traspassat el 2016. Contrabaixista de renom internacional i reconegut sobretot pel seu colossal i brillant treball a l’àmbit de l’ensenyament i la pedagogia musical. A Madrid li deien el padre del contrabajo. Centenars de contrabaixistes que avui en dia ocupen les principals formacions simfòniques de tot el món, van ser deixebles seus.

La seva filla Maria Lluïsa Sala va recollir el guardó Treballant per la cultura per Ferran Sala de qui va recordar s'estimava Santa Perpètua i els seus orígens d'una família de boters i pagesa. Maria Lluïsa va subratllar que els va ensenyar que la feina s'havia de fer gaudint.


Foto: Josep Agramunt, Premi Cultura 2017 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]