hola

Castell de Mogoda

Una gimcana digital al Castell de Mogoda és l’activitat que ha dissenyat la Regidoria de Cultura per participar a la programació de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) que se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2016 a Santa Perpètua tindrà lloc aquest diumenge 18 de setembre, ja que a Catalunya se celebren durant aquest cap de setmana. La Regidoria ha programat dues sessions per descobrir el Castell de Mogoda. La primera, a les 12 hores i la segona, a les 13 h.

El departament municipal ha explicat que l’activitat familiar de la gimcana digital està dissenyada per fer un recorregut descobrint cadascun dels racons i elements més singulars d’aquest espai. Afegeix que “infants, pares i mares podran gaudir d’una activitat farcida d’enigmes ocults i proves que hauran de resoldre en família a partir de l’ús de les tauletes i les noves tecnologies”.

La Regidoria de Cultura ha informat que no cal inscripció prèvia i que les famílies que vulguin participar-hi s’han d’adreçar a les portes del Castell de Mogoda en l’horari establert.També recomana, ja que les sessions són al migdia i es pot registrar molta calor, que els infants portin gorra, aigua i crema solar. A més d’utilitzar algún protector contra els mosquits.

L’organització, lliurarà un ipad a cada familia participant. Els grups poden oscil·lar entre dos (mínim) i cinc persones (com a màxim). Podran participar en cada sessió fins a 64 persones, distribuïdes en setze grups.

El Castell de Mogoda data del segle XII i va ser residència dels senyors de Mogoda i seu de la baronia de Mogoda, propietat de la Cartoixa de Montalegre entre els segles XV i XIX. El conjunt està format per diversos edificis: la masia fortificada, la capella, l’edifici residencial, que data de 1.737, i les cavallerisses. Tots envolten l’antic pati d’armes.

L’Ajuntament de Santa Perpètua fa anys que s’adhereix a les Jornades Europees del Patrimoni i ha organitzat en altres edicions visites guiades pels edificis històrics del nucli antic, el castell de Can Taió, la Granja Soldevila o l’Església de Santiga.
Catalunya celebra entre els dies 16 i 18 de setembre de 2016 les Jornades Europees del Patrimoni. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimoni al Consell d’Europa ha decidit dedicar l’edició d’enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials. El lema suggerit és Patrimoni de tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural.


Foto: El Castell de Mogoda s'obrirà al públic durant les Jornades Europees del Patrimoni / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]