hola

El Grup Jove de Gegants té preparada una gran trobada de gegants i la VII gimcana gegantera per aquest diumenge 13 de març i amb la participació de catorze colles. La novetat d'aquesta edició és que el Grup Jove de Gegants vol celebrar que fa 30 anys es van recuperar els gegants a la ciutat.

Des de l'entitat recorden que l'Ajuntament tenia uns gegants, que actualment estan exposats a la Biblioteca Josep Jardí, i coincidint amb el 50è Aplec de la Sardana un grup es va decidir a treure'ls i els va agradar l'experiència tan com per dos anys després fundar el Grup Jove de Gegants.

Aquest any prendran part en la VII Gimcana gegantera les colles de Mollet, Els Pallaresos, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Sant Fruitós del Bages, La Seu d'Urgell, Balsareny, El Masnou, Casablanca de Sant Boi del Llobregat, Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons i Castellar del Riu – Espinalbet.

El recorregut de la gimcana serà sortida des del parc Municipal (1a prova) cap al carrer de Prat de la riba, Pare Rodès, Marià Fortuny, avinguda de Barcelona (2a prova), carrer de Genís Sala, Santa Maria, plaça de l'Església (3a prova), Rambla (4a prova) i plaça de la Vila (5a prova).

Un dels membres del Grup Jove de Gegants, Pere Alsina, ha recordat que ja fa trenta anys es va recuperar la tradició dels gegants a Santa Perpètua i ha explicat que dos anys més tard es va fundar el Grup Jove de Gegants coincidint amb la construcció dels gegants Bernat i Perpètua que l'Ajuntament va encarregar perquè la reforma dels anteriors era tan costosa com fer uns de nous exclusius per al municipi. Pere Alsina explica que Santa Perpètua és l'única localitat on s'organitza una gimcana gegantera i agrada molt a les colles perquè és diferent i demostra la perícia dels seus membres al fer els moviments dels gegants.

El Grup Jove de Gegants ha fet una crida als escolars que han participat a l'activitat Festa popular: gegants i diables de la Programació estable a les escoles perquè prenguin part a la cercavila i facin ballar el gegantó que l'entitat va construir per aquesta activitat.

Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]