hola

BressolActualitat - Societat

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya es va reunir el 5 de febrer a la seu del Parlament de Catalunya per reclamar a la Generalitat que compleixi els seus compromisos amb les escoles bressol municipals. La reunió, a la qual va assistir la regidora d'Educació, Neus Garcia, va coincidir amb el debat del projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, que no preveu destinar cap partida per al finançament de les escoles bressol municipals, malgrat que està regulada per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Trenta-sis municipis catalans, entre ells el de Santa Perpètua, van presentar el 30 de desembre un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar a la Generalitat el compliment de l'acord i l'ingrés del deute del finançament de les escoles bressol. Els municipis també volen evidenciar que la Generalitat ha abandonat el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l'educació de 0 a 3 anys.

Pel que fa a Santa Perpètua, la Generalitat ja ha pagat el deute del curs 2011-2012, però no ha finançat les escoles bressol en els darrers tres cursos, com a la resta de municipis. Neus Garcia explica que "reclamem que la Generalitat faci les aportacions dels darrers tres cursos". La regidora detalla que el finançament recau ara en les famílies i en els ajuntaments que han d'assumir també la part que correspon a la Generalitat. A causa d'aquesta situació, les diputacions estan realitzant aportacions extraordinàries, però afirma que "no pot ser que la Generalitat traspassi el compromís econòmic a les diputacions, perquè els diners que administren les diputacions són del món local" i afegeix que "és la Generalitat qui té les competències per llei i ha d'aportar el que li correspon".

Foto: Imatge de l'Escola Bressol Municipal Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]

Divendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda
21 Mar 2024 11:20 - RedaccióDivendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda

La presentació del llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda, La Lluita de les dones [ ... ]