hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BressolActualitat - Societat

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya es va reunir el 5 de febrer a la seu del Parlament de Catalunya per reclamar a la Generalitat que compleixi els seus compromisos amb les escoles bressol municipals. La reunió, a la qual va assistir la regidora d'Educació, Neus Garcia, va coincidir amb el debat del projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, que no preveu destinar cap partida per al finançament de les escoles bressol municipals, malgrat que està regulada per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Trenta-sis municipis catalans, entre ells el de Santa Perpètua, van presentar el 30 de desembre un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar a la Generalitat el compliment de l'acord i l'ingrés del deute del finançament de les escoles bressol. Els municipis també volen evidenciar que la Generalitat ha abandonat el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l'educació de 0 a 3 anys.

Pel que fa a Santa Perpètua, la Generalitat ja ha pagat el deute del curs 2011-2012, però no ha finançat les escoles bressol en els darrers tres cursos, com a la resta de municipis. Neus Garcia explica que "reclamem que la Generalitat faci les aportacions dels darrers tres cursos". La regidora detalla que el finançament recau ara en les famílies i en els ajuntaments que han d'assumir també la part que correspon a la Generalitat. A causa d'aquesta situació, les diputacions estan realitzant aportacions extraordinàries, però afirma que "no pot ser que la Generalitat traspassi el compromís econòmic a les diputacions, perquè els diners que administren les diputacions són del món local" i afegeix que "és la Generalitat qui té les competències per llei i ha d'aportar el que li correspon".

Foto: Imatge de l'Escola Bressol Municipal Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest vespre s'inaugura l'exposició 'Viatge a través de 1.720 postals publicitàries', de Rosa Julià
22 Mar 2019 11:13 - RedaccióAquest vespre s'inaugura l'exposició 'Viatge a través de 1.720 postals publicitàries', de Rosa Julià

Aquest divendres 22 de març, a les 20 hores, s’inaugura a l’Espai 2 de La Granja Espai Cultural [ ... ]

El CREM organitza avui la segona sessió del I Cicle d'Història del Vallès
14 Mar 2019 11:59 - RedaccióEl CREM organitza avui la segona sessió del I Cicle d'Història del Vallès

El I Cicle d’Història del Vallès: el Patrimoni immaterial vallesà que organitza el Cercle de Recerques [ ... ]

L'EMA estrena un espectacle durant la Trobada de Feres
14 Mar 2019 10:57 - RedaccióL'EMA estrena un espectacle durant la Trobada de Feres

La Trobada de Feres que va organitzar el Grup Jove de Diables de Santa Perpètua el dia 9 de març va [ ... ]