hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BressolActualitat - Societat

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya es va reunir el 5 de febrer a la seu del Parlament de Catalunya per reclamar a la Generalitat que compleixi els seus compromisos amb les escoles bressol municipals. La reunió, a la qual va assistir la regidora d'Educació, Neus Garcia, va coincidir amb el debat del projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, que no preveu destinar cap partida per al finançament de les escoles bressol municipals, malgrat que està regulada per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Trenta-sis municipis catalans, entre ells el de Santa Perpètua, van presentar el 30 de desembre un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar a la Generalitat el compliment de l'acord i l'ingrés del deute del finançament de les escoles bressol. Els municipis també volen evidenciar que la Generalitat ha abandonat el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l'educació de 0 a 3 anys.

Pel que fa a Santa Perpètua, la Generalitat ja ha pagat el deute del curs 2011-2012, però no ha finançat les escoles bressol en els darrers tres cursos, com a la resta de municipis. Neus Garcia explica que "reclamem que la Generalitat faci les aportacions dels darrers tres cursos". La regidora detalla que el finançament recau ara en les famílies i en els ajuntaments que han d'assumir també la part que correspon a la Generalitat. A causa d'aquesta situació, les diputacions estan realitzant aportacions extraordinàries, però afirma que "no pot ser que la Generalitat traspassi el compromís econòmic a les diputacions, perquè els diners que administren les diputacions són del món local" i afegeix que "és la Generalitat qui té les competències per llei i ha d'aportar el que li correspon".

Foto: Imatge de l'Escola Bressol Municipal Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca Municipal i l'OMIC organitzen una xerrada sobre 'Les millors joguines i lectures per a aquest Nadal'
21 Nov 2018 11:54 - RedaccióLa Biblioteca Municipal i l'OMIC organitzen una xerrada sobre 'Les millors joguines i lectures per a aquest Nadal'

La Biblioteca Municipal Josep Jardí en col·laboració amb l’Oficina Municipal d’Informació al [ ... ]

'L’avi Tonet', nova proposta de teatre infantil de Xarxa Santa Perpètua
16 Nov 2018 11:05 - Redacció'L’avi Tonet', nova proposta de teatre infantil de Xarxa Santa Perpètua

Xarxa Santa Perpètua programa el 18 de novembre l’obra L’avi Tonet , de la companyia Jordi [ ... ]

La Coral Renaixença i la Coral Xiribec protagonitzen el Cicle de Concerts de Tardor
09 Nov 2018 11:35 - RedaccióLa Coral Renaixença i la Coral Xiribec protagonitzen el Cicle de Concerts de Tardor

Diumenge 11 de novembre a les 12 hores al Teatre del Centre Parroquial actuaran la Coral Renaixença [ ... ]