hola

Ferran SalaActualitat - Cultura

El CREM va destacar divendres durant la segona Jornada dedicada a l'Escola municipal de Música i dansa la figura del contrabaxista Ferran Sala, que va prendre la paurala agraïnt l'homenatge de l'entitat històrica. "Aquests son uns aplaudiments sincerts, intims i propers" va expressar Sala, el qual va recordar haver estat arreu del món sense oblidar mai els seus orígens. "Sóc fill de boter, músic i mestre i això sempre m'ha acompanyat", va explicar.

L'historiador i vicepresident del CREM, Ersten Vilàs, va realitzar una crònica en clau musical de Santa Perpètua des de la fundació, l'any 1898, de la Societat Coral Obrera Aurora Perpetuense fins a la creació de l'Escola de música, l'any 1989. Vilàs va repassar el paper d'entitats com l'Orfeó, el Ball de gitanes, el Foment de la Sardana i l'Aplec i l'Schola Cantorum, entre d'altres, que van deixar empremta musical a Santa Perpètua durant aquests anys.

La segona de les jornades va cloure amb el repàs de l'història de l'Escola Municipal de Música i Dansa a càrrec de l'ex director del centre, Jordi Umbert. Umbert va recordar l'aposta municipal per l'escola de música i la d'aquesta per la formació variada instrumental i grupal. Els inicis de l'escola de Solfeig al carrer doctor Robert, la instal·lació del centre a la Granja Soldevila, la inauguració del nou edifici de l'escola, l'augment progressiu d'alumnat i projectes d'inclusió com el Corda't, a l'Escola Bernat de Mogoda, van ser alguns dels aspectes que Umbert va tractar durant la seva intervenció.

Entre el públic, alumnes i ex alumnes, van recordar els 25 anys d'Escola de Música a Santa Perpètua. Les jornades del CREM finalitzaran el proper dijous 27 de novembre al Centre Cívic el Vapor amb una xerrada a càrrec de les escoles inclusives, a càrrec d'Alba Simarro, mestre de l'Escola de Música de Sant Boi.

Foto: El mestre Ferran Sala durant la seva petita intervenció a la segona jornada del CREM dedicada als 25 anys de l'Escola Municipal de Música i Dansa / CREM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]