hola

SantigaCultura - Aplec de Santiga

L'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua organitzarà aquest diumenge 14 de setembre l'edició número 61 de l'Aplec de Santiga. La programació s'iniciarà a dos quarts de deu amb una missa a l' Església de Santiga. Posteriorment, a les 11 hores, a la plaça de Santiga, sardanes amb les cobles Sant Jordi i Jovenívola de Sabadell. Durant el matí, també tindrà lloc el concurs de colles improvisades.

Les inscripcions per participar-hi es faran en iniciar-se l'Aplec i l'organització ha informat que hi haurà premis per a totes les colles participants al concurs. A la tarda, a partir de les 16.30 hores, les dues cobles interpretaran diferents sardanes i tindrà lloc el concurs de la sardana incògnita.

La presidenta de l'Agrupació Sardanista, Mercè Alsina, ha subratllat que, tot i que aquest any, l'Aplec coincideix amb el pont, es possible que hi hagi menys participació però que, tot i això, "l'organització ho prepara tot amb la mateixa il·lusió".

L'Agrupació Sardanista retrà homenatge durant el 61à Aplec de Santiga a l'escriptor i historiador de la sardana Lluís Subirana i al compositor Tomàs Gil Membrado, autor de la peça 40 aplecs dedicada a aquella edició de l'Aplec de Santa Perpètua. Mercè Alsina explica que el motiu és la defunció d'aquestes dues persones.

L'Aplec finalitzarà amb la interpretació conjunta de la sardana Mil·lenari de Santiga. I tot just després està previst que es realitzi el lliurament dels premis del 25è Concurs de Pintura Ràpida de Santiga, que va organitzar l'Associació Amics de Santiga a l'agost. Joan Josep Català rebrà el premi d'honor dotat amb 1.200 euros.

El primer premi en la categoria oli serà per a Ramon Pujolà i el d'aquarel·la per Alejandro Miras. El primer premi local el rebrà Dora Pucurull i el segon, Josep Umbert. En aquesta edició s'han presentat al concurs 62 pintors i 76 obres. Amics de Santiga reparteix 6.250 euros en premis.

Foto: imatge de l'edició passada de l'Aplec de Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]