hola

Plaça VilaCultura - Festa Major Estiu

La Regidoria de Medi Ambient organitza aquest diumenge la 22a edició de la Marxa en bicicleta. Aquesta activitat obre la programació d'avui diumenge de la Festa Major i s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible sota el lema Pedalar contra el canvi climàtic.

 Com a novetat, la Regidoria ha informat que obsequiarà als assistents amb unes gorres solidàries de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics. La marxa sortirà de la plaça de la Vila a les 9.30 hores i preveu dos recorreguts, un de 16 quilòmetres, que farà un itinerari per Gallecs, i un més curt, de vuit quilòmetres, que arribarà fins a la Torre del Rector.

L'arribada en ambdós casos serà la plaça de la Vila. Medi Ambient ha detallat que la marxa no és concebuda com una competició i ha assenyalat el fet que per circular en bicicleta és obligatori dur el casc. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Consell Municipal de Medi Ambient i El Cau de la Bici.

També avui se celebren els dos concursos de Festa major: parxís i paelles, que tindran lloc al parc de Catalunya. Les bases del Concurs de parxís, que arriba a la seva novena edició, estableixen una participació màxima de 20 infants i 28 en categoria d'adults. Les inscripcions es podran formalitzar el mateix diumenge a partir de les 11 hores i finalitzarà mitja hora després, moment en el qual s'iniciarà la prova. L'organització obsequiarà tots els participants. A més, els quatre primers de cada categoria (infants i adults) obtindran trofeu acreditatiu.

D'altra banda, el Concurs de paelles ja ha tancat la inscripció amb 25 participants. L'organització posarà a disposició dels inscrits un quilo d'arròs, un feix de llenya i quatre totxanes per paella. Als participants, se'ls obsequiarà amb una ampolla de cava. La paella s'haurà de realitzar íntegrament al parc de Catalunya. El jurat estarà format per representants de la comissió de Festa Major i valorarà el gust, la preparació i l'originalitat.

El primer premi està dotat amb 100 euros, el segon amb 75, i el tercer amb 50.

D'altra banda, el grup de Dansa del Ventre de l'Associació de Veïns Gaudeix Mas Costa ha informat que no podrà actuar durant la Tarda d'Entitats, que començarà a les 18 hores amb la cercavila de gegants que organitza el Grup Jove de Geganters de Santa Perpètua. En aquesta ocasió, estarà acompanyat de les colles d'Hostalets de Balenyà, Martorell i Parets del Vallès. El recorregut d'aquesta edició s'ha ampliat. La cercavila, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila, passarà pel carrer de Pau Claris, avinguda de Barcelona, passeig de la Florida, rotonda de la font, passeig de la Florida, avinguda de Barcelona, avinguda de Jacint Verdaguer, carrer de Rafael Casanova i Pau Claris.

Mentre els gegants passegen a la cercavila, l'associació Amics del Ball oferirà el seu espectacle amb els integrants de Ball de Línia de Can Folguera. En finalitzar la cercavila de gegants, a les 19.40 hores, el Grup de Ball de Gitanes de Santa Perpètua, que commemora aquest any el seu 30è aniversari, oferirà una exhibició d'aquesta dansa típica vallesana. Per últim, l'Associació d'Arts Humanes, que també participa per primera vegada en la Tarda d'Entitats, realitzarà a partir de les 20.15 hores una exhibició de danses de bollywood. En acabar, a les 21.15h al parc Municipal no faltaran les tradicionals Havaneres i rom cremat amb el grup Port Bo. I a les 23 hores, a l'envelat, l'actuació de l'Orquestra Cimarron. Per últim, aquesta nit actuaran als Desconcerts, al parc de la Ribera, Lele Anry, All-Star Karaoke i Nostromo Beer Brothers.

Foto: imatge dels gegants de Santa Perpètua durant la Festa Major / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]