hola

La Biblioteca Municipal Josep Jardí obre avui dilluns les inscripcions per participar en una nova edició del programa de foment de la lectura, els Biblioaventurers. Aquesta temporada es continua apostant per animar a perpetuencs de totes les edats a fer de la lectura un hàbit i, per això, ha programat les versions de Biblioaventurers per a infants d’entre 5 i 10 anys, Biblioaventurers teen, per a joves d’11 a 15 anys, i Biblioaventurers +, a partir dels 16 anys.

El funcionament de l’activitat és ben senzill. La persona interessada s’ha d’inscriure a l’activitat a la sala infantil o al taulell de préstec segons les edats i anar llegint llibres entre els mesos d’octubre i març. La categoria infantil dels Biblioaventurers han d’acreditar deu lectures, mentre que els Teen i els adults han de llegir sis llibres.

La temporada 2018-2019, la darrera que es va poder fer l'activitat en la seva totalitat, es van inscriure als Biblioaventurers 232 persones i van aconseguir el repte un total de 132 inscrites.

La directora de la Biblioteca, Míriam Gásquez, ha explicat que els Biblioaventurers tracta de fomentar l'hàbit lector entre els més petits però que des de fa uns anys es va ampliar a totes les edats perquè esdevingués una activitat familiar. 

La directora de la Biblioteca ha destacat que l'activitat consisteix a divertir-se llegint i que es recomana agafar diversos llibres perquè si un no ens atrapa, deixar-lo de banda i provar amb un altre. A més, el personal de l'equipament està disponible per fer recomanacions. Míriam Gásquez ha avançat que s'ha ideat un sistema de fitxes per moure "el molt bon fons que té la Biblioteca, ja que l'Ajuntament hi dedica diners cada any per tenir-lo actualitzat". El nombre de Biblioaventurers infantil està limitat a 150 perquè implica atenció personalitzada a cadascú dels participants, segons ha recordat Gásquez.

La Biblioteca ha recuperat el seu horari habitual i obre totes les tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20h i els matins de dimarts, dijous i dissabte de 9.30 a 13.30 h i es manté l'aforament limitat, la distància de seguretat i l'ús obligatori de la mascareta.

 

Foto: Les persones interessades ja es poden inscriure en l'activitat / Biblioteca Josep Jardí

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]