hola

Amb el títol Descobreix què estem creant al Vapor, Santa Perpètua se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2021. A partir d’avui 24 de setembre i fins el 6 d’octubre la ciutadania podrà reservar entrades per participar a la jornada de portes obertes que es farà al Vapor el diumenge 10 d’octubre. L’Ajuntament mostrarà l’estat de les obres i realitzarà visites guiades per conèixer l’evolució dels treballs que s’estant realitzant en el Vapor que acollirà el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua.

La Regidoria de Cultura ha informat que únicament es podrà visitar els espais senyalitzats, per garantir la seguretat dels visitants. Aquestes visites gratuïtes seran amb grups reduïts i reserva prèvia per a mantenir les mesures de protecció Covid 19. La reserva d’entrades es pot fer al web municipal staperpetua.cat, telefònicament al 93 560 01 03 o presencialment a la Granja Soldevila en horari de 9 a 21 hores de dilluns a dijous i divendres de 9 a 15 hores. Cada persona podrà reservar un màxim de tres entrades o d’un nucli familiar. Les visites tindran una durada aproximada d’una hora i es portaran a terme a les 10, 12, 17 i 19 hores. Les Jornades Europees de Patrimoni celebren enguany el 30è aniversari.

El Consell d’Europa proposa celebrar aquestes Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom. Amb aquest tema, l’edició d’enguany convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i la diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en plena igualtat de condicions, pugui gaudir de la festa major del patrimoni cultural

El regidor de Cultura, Marçal Solà, considera que el lema de les Jornades del Patrimoni encaixa amb el projecte del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua ja que aspira a ser un pulmó de Centre Vila i que donarà un impuls turístic a la localitat. A nivell estructural les obres de rehabilitació ja estan fetes i ara està en procés la fase de definir usos i omplir-lo de contingut.En els darrers dies ha començat l'enderroc d'un edifici annex que forma part de la zona enjardinada del complex i de la futura plaça del 8 de març, com ha recordat Marçal Solà. El regidor ha explicat que la col·lecció que estava a l'antiga sala del Museu està ara emmagatzemada fins que quedin clarament definits quins dels objectes encaixen en el nou projecte que ja està treballant la directora del Museu.


Foto: El Vapor acollirà el Museu del Treball i la Indústria Viva de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]