hola

La celebració de Santa Prisca de 2021 ha estat marcada per les mesures sanitàries amb motiu de la Covid-19 que van motivar que la benedicció dels tradicionals panets es fes a la Paret dels Sentiments. El dia solejat que va fer el dia 16 de gener va ajudar a fer lluir aquesta tradició. En aquest cas, el mossèn Mario Jurado va beneir els panets de manera més personal ja que no es podien ajuntar tots a l'església com en altres ocasions.

El programa d'actes de Santa Prisca ha estat organitzat per l'Associació d’Amics de Santiga, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco Mosenya. La missa i l'acte acadèmic es van realitzar a l'interior de l'església de Santiga i es va omplir l'aforament màxim permès en aquestes circumstàncies. La benedicció dels panets, en fer-se a l'exterior, va possibilitar la participació de més persones que complint amb la tradició van portar els seus panets que, segons la creença popular, protegeix els de la casa on està de malalties i tempestes. Amics de Santiga va repartir un panet entre cada família assistent.

El programa d'actes va cloure amb un acte acadèmic que enguany duia per títol Ferran Sala, de la música popular de l'avi Genís a la professional i que va presentar Lluïsa Sala, filla i néta dels dos músics perpetuencs. La conferència va ser molt interessant, segons l'organització, que creu que estaria molt bé oferir-la en una altra ocasió on pugui assistir més públic.

La secretària d'Amics de Santiga, Anna Vinyallonga, ha valorat molt positivament aquesta primera celebració de Santa Prisca de la nova junta. Vinyallonga ha explicat que el fet de convertir el programa d'actes en tres molt delimitats va funcionar molt bé.

Sobre la conferència sobre els músics perpetuencs Ferran Sala i Genís Sala, feta per la Lluïsa Sala, filla i neta respectivament d'aquests. La secretària d'Amics de Santiga ha definit la xerrada com a molt interessant i emotiva perquè va estar explicada a través dels records personals. Vinyallonga anima a la ponent a fer una nova xerrada sobre el tema en un auditori més gran quan la situació d'emergència sanitària sigui diferent.

La propera activitat que organitzarà Amics de Santiga serà el 21 de març. Aquest és el dia escollit per reprogramar el Concert de tardor que es va haver de suspendre. Anna Vinyallonga informa que serà el primer Concert de primavera de l'entitat.


Foto: A causa de la pandèmia la benedicció dels panets es va realitzar a l'exterior de l'església / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]