hola

Santa Perpètua celebra aquest cap de setmana una Festa Major d'Estiu especial i diferent, completament adaptada a la situació de pandèmia que estem vivint causada per la Covid-19. El Consistori perpetuenc ha dissenyat un programa basat en concerts, espectacles i sessions de cinema als patis de les escoles per controlar l'aforament i les mesures de seguretat i, com a novetat, ha activat aquest dimarts 1 de setembre la venda d'entrades de les activitats, que es poden adquirir gratuïtament de manera telemàtica a través d'una pàgina web o presencialment fins al 4 de setembre a diferents equipaments municipals.

"Es tracta d'una Festa Major molt diferent, excepcional, però hem volgut mantenir l’essència de que el primer cap de setmana de setembre, Santa Perpètua visqui uns dies diferents, absolutament adaptats a les condicions i a les normes de seguretat que han marcat la Generalitat i les autoritats sanitàries a causa de la pandèmia que estem vivint", ha explicat l'alcaldessa, Isabel Garcia que ha destacat que s'han evitat els actes que poden significar una major concentració de la ciutadania com ara, el pregó, els deskoncerts, els balls al parc Central, la fira, les casetes de les entitats andaluses, el mercadet del passeig de la Florida, el repartiment del rom cremat a les havaneres i la tradicional xocolatada infantil. Així, s'han reduït les activitats que es desenvoluparan en les franges de tarda i nit i majoritàriament als patis de les escoles, espais on es podrà controlar l'aforament i la distància de seguretat de les persones assistents.

L'alcaldessa també ha explicat que el pressupost de totes activitats d’estiu, inclosa la Festa Major, s’ha reduït per destinar recursos al Pla de Xoc aprovat pel Ple municipal.

Isabel Garcia ha animat a la ciutadania a que "fem entre tots i totes, aquests quatre dies d'aquesta Festa Major singular, uns dies especials, diferents, que trenquin la quotidianitat d’aquests mesos tan dolents que hem passat" i alhora demana responsabilitat i seny "que pot ser compatible amb l'alegria i la diversió". "Hem d’actuar amb responsabilitat i solidaritat per cuidar-nos i cuidar de les persones estimades. Aquesta Festa, tal com està programa, és segura. Dependrà de tots nosaltres", ha conclòs la primera edil.

Per la seva part, el regidor de Cultura i Joventut, Marçal Solà, ha destacat que l'Ajuntament "aposta pel sector cultural com un sector que ha estat fortament tocat per la pandèmia i per l’anul·lació de festivals, festes, concerts, tancament de teatres, cinemes, etc". "Són moltes famílies que viuen d'aquest sector (artistes, programadors, pirotècnics, muntatges d’escenaris, equips de so i llum, etc)", ha afegit. Solà ha recordat que "molts municipis han adaptat la seves festes i les seves programacions d'estiu a aquest format d'activitats culturals en recintes oberts i respectant totes les mesures de seguretat", i ha mencionat municipis com Palau, Barberà, Parets, Sant Fost, Montmeló, Canovelles, Pineda, Manresa, Manlleu, Esparraguera i Sant Fost, entre d'altres, juntament amb Martorelles, que la celebrarà properament.

Marçal Solà ha insistit en el fet que tots els actes programats compten amb les mesures de seguretat sanitàries obligatòries i recomanades i tenen el mateix o menys risc que altres activitats socials de la nostra vida quotidiana, a través de mesures com el control de l'aforament a les activitats als patis de les escoles, la reserva d'entrades online o presencial, la distància social i l'ús de la mascareta.

Foto: Imatge del cartell de Festa Major, obra de les germanes Lucía i Anna Ramírez / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]