hola

Centenars de persones han sortit aquest diumenge al carrer per veure la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient, i, sent novament un dels esdeveniments més multitudinaris de l’any al municipi.

El públic va acompanyar les tretze carrosses que formaven la comitiva reial des de la plaça de l'estació, l'avinguda Quatre i sobretot pel passeig de la Florida, l'avinguda de Barcelona i la Rambla.
Nou entitats locals van participar amb comparses i carrosses: les AMPA de les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, La Florida, Sagrada Família, Santiga, Santa Perpètua i Tabor, el Centro Cultural Andaluz i el Club Natació Santa Perpètua. Els Bombers de Mollet i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil també van prendre part a l'activitat. En total, van ser unes 600 les persones que van formar la comitiva de la Cavalcada de Reis que estava encapçalada pels treballadors de la Central dels Reis que van fer el recorregut ajudats de vehicles elèctrics.

Les carrosses estaven ambientades en temes com regals, xumets, joguines, peluixos, l'estrella d'Orient, carbó o caramels, entre d'altres. Durant tota la Cavalcada l’Ajuntament de Santa Perpètua va repartir 1.800 quilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs.

El recorregut va ser l'habitual des de l’avinguda Quatre passant pel passeig de la la Florida, l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala i la Rambla. Gran part del recorregut va estar protegit per tanques.

El pregó dels Reis d'Orient es va desenvolupar des del balcó de la Casa de la Vila i amb la col·laboració d’una intèrpret de signes. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va demanar als reis "força, saviesa i imaginació per fer front a l'emergència climàtica i construir un futur ple d'esperances, de progrès, d'igualtat i de benestar per a tothom". Garcia va demanar feina i habitatges dignes i solidaritat amb els migrants.

L'alcaldessa va desitjar que en molts pocs dies tothom pugui gaudir a casa de la seva família.

El rei Gaspar va ser l'encarregat de dirigir unes paraules a la ciutadania perpetuenca a qui va agrair la benvinguda i va recordar que un any més Santa Perpètua ha estat escollida per instal·lar una de les seves centrals. El rei Gaspar va demanar als perpetuencs més reciclatge, més respecte per la natura, més civisme i més respecte cap als altres. "Sabem que a vegades sou irrespectuosos amb els qui són diferents a vosaltres, sabem que no feu tot allò que us comprometeu a l’escola, a casa o a la feina. Sabem que no cuideu prou els parcs, els carrers i les places i que no recicleu tot el que haurieu de reciclar. Pel nostre llarg viatge, hem trobat paisatges destrossats, mars i rius ben bruts i tot això és culpa dels humans. Si no us voleu carregar el planeta, des de ben petits l’heu de cuidar. Volem que l’any vinent, ens trobem un paisatge i un aire més net. Ens prometeu (grans i petits) que reciclareu més i no agafareu el cotxe per a tot? Que anireu a peu o en transport públic? Ens ho prometeu?", va declarar

El regidor de Cultura, Marçal Solà, s'ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament de la Cavalcada de Reis 2020 que va ser molt seguida, segons ha afirmat, per visitants de localitats veïnes.
Solà ha destacat la gran presència de públic durant gairebé tot el recorregut de la comitiva reial. Solà va explicar que cada any es milloren les mesures de seguretat per aconseguir minimitzar qualsevol accident i que, per aquest motiu, s'instal·len tanques de protecció.

Ràdio Santa Perpètua va emetre un programa especial per fer arribar la màgia dels Reis que podeu tornar a escoltar a través del podcast de l'emissora municipal. L'espai va comptar amb un nombrós equip de col·laboradors conduïts des de l'estudi central per la Sigrid Galindo i des del carrer per Andrés Aracil. La part final de la Cavalcada des de la plaça de la Vila es va poder seguir també per primer cop amb imatges a través del Facebook de Ràdio Santa Perpètua.


Foto: Els Reis van arribar a l'estació de la Florida / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]