hola

Tren de rodalies al seu pas per la FloridaActualitat - R3

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha enviat una carta a Adif per tal que aquest organisme impulsi les actuacions oportunes per millorar les condicions dels talussos i de seguretat de la línia R3 de Puigcerdà al seu pas pel barri de la Florida "abans que hi hagi cap incident que calgui lamentar".

A la missiva, l'alcaldessa també demana que es millorin les travesses en matèria de vibracions i que es realitzin les mesures correctores adients per reduir els sorolls que pateix el veïnat. Garcia adjunta a la carta adreçada a Adif un informe de l'arquitecta municipal que exposa "un risc imminent" de despreniments als talussos de la línia R3 al seu pas per la Florida i un "alt risc" als elements de tancament o pavimentació dels patis de les finques confrontats amb els terrenys d'Adif. L'alcaldessa recorda que durant molts anys la línia va quedar quasi abandonada i que recentment va ser millorada sense tenir en compte la seva situació urbana i tot i que aquests problemes s'han avisat amb anterioritat als diferents responsables de la línia, estem "sense cap resposta ni actuació de prevenció dels riscos". La carta també trasllada les queixes veïnals per molèsties en matèria de soroll i vibracions derivades d'un canvi de travesses sense posar amortidors ni analitzar la situació dels habitatges.

De la mateixa manera, l'alcaldessa de Santa Perpètua ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, la intervenció de l'Institut de Geologia de Catalunya a la zona afectada "per veure si cal prevenir amb mesures cautelars". Isabel Garcia ha informat Recoder de les peticions traslladades a Adif per tal que en tingui constància.

Foto: Un tren de rodalies, al seu pas per la Florida / Francesca Mejías

0
0
0
s2sdefault