hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

l'entitat

Quan va néixer i per què?
AFIFAC va néixer el 2004 i, en aquell moment, el motiu per a fundar aquesta associació va ser principalment la difusió d’unes malalties que en aquells moments eren quasi desconegudes, fins i tot per a les persones malaltes que les patien.

Quin és el vostre objectiu?
Des dels seus inicis, AFIFAC sempre ha fet difusió de la Fibromialgia i la Síndrome de fatiga crònica. No obstant, durant els últims anys l’entitat s’ha proposat uns objectius més ambiciosos i ja no només proporciona recolzament i informació, sinó que ofereix moltes atres alternatives als socis i a qualsevol persona afectada que estigui interessada. Així, l’entitat sempre ha donat importància al treball psicològic, raó per la qual les nostres sòcies i socis s’han pogut beneficiar de grups de recolzament psicològic conduits per diferents professionals. A més també s’ofereixen tallers psicoeducatius i sortides lúdico-terapèutiques que, en molts casos, han ajudat a augmentar la qualitat de vida, funcionalitat i benestar psicològic de les persones afectades. En definitiva, l’objectiu actual de l’entitat és oferir tot un seguit d’actitivats que aborden les diverses àrees vitals malmeses per aquestes malalties.

Qui pot formar part de l'entitat?
Pot formar part de l’entitat qualsevol persona que tingui una malaltia de sensibilització central i, també, persones que pateixin malalties que cursin amb dolor crònic. Actualment AFIFAC té 45 sòcies i socis però des de 2004 han passat més de 100 socis.

Es coneixen prou aquestes malalties? 
Actualment, gràcies a internet, les persones tenim accés a una quantitat gairebé il·limitada d’informació, no obstant, la qualitat d’aquesta informació a vegades resulta bastant qüestionable. Així, és recomenable que la persona malalta i el seu entorn demanin informació als professionals sanitaris. Malauradament, encara a dia d’avui hi ha professionals que, en contra de l’evidència científica disponible, continuen estigmatitzant aquestes malalties. Així doncs, tot i que s’ha avançat bastant en el seu coneixement encara perdura certa incomprensió, amb la qual cosa, aquells que volen conèixer aquestes malalties han d’anar amb compte i cercar professionals que ofereixin informació de qualitat. Només quan s’arribi al consens internacional sobre aquestes malalties la societat començarà a tenir la bona informació sobre elles.


Les activitats

Des de setembre fins al juny tots els dilluns laborables de 18.15 a 20.15 hores es realitzen sessions grupals de recolzament psicològic i sessions de seguiment individual conduïts per una psicòloga. En aquestes sessions es treballa en l’adquisició d’estratègies i habilitats que ajuden a conviure amb la malaltia d’una forma més adaptativa.

Periòdicament s’ofereixen tallers que aborden diferents temàtiques i que aborden les diverses àrees malmeses per les malalties (minfulness, consciència corporal, autoestima, habilitats socials...).

A més, cada any commemorem el 12 de maig, Dia Internacional de la Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica i la Sensibilitat Química Múltiple.


Contacte

Mail: afifac_sp@hotmail.com

Facebook: AFIFAC.SP

Telèfon: 637 788 521

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

“Volem ser una AMPA per a totes les famílies”
09 Nov 2018 14:28 - Marta Hiraldo“Volem ser una AMPA per a totes les famílies”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
Com a AMPA les nostres funcions són:
· Col·laborar amb l’escola [ ... ]

“Volem que el grup creixi cada cop més”
11 Oct 2018 12:26 - Marta Hiraldo“Volem que el grup creixi cada cop més”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat va néixer al març de 2015 quan vàrem veure que a [ ... ]

“Oferim un espai on compartir, on fer tribu”
28 Set 2018 12:30 - Marta Hiraldo“Oferim un espai on compartir, on fer tribu”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat com a Mamalleta’m va néixer l’any 2016, però portem [ ... ]