hola

Kevin Montoro 16 anys
Jan Domènech 16 anys

El Kevin té 16 anys i viu a Lliçà de Vall. Estudia a l’INS Estela Ibèrica i és un noi de ciències. Vol ser físic teòric i treballar a una universitat. Entre les seves aficions hi ha jugar a futbol i a videojocs. El Jan comparteix les aficions del seu company i explica que vol ser físic o informàtic i dedicar-se a la investigació científica. Té 16 anys i és veí de la Florida. Ambdós estan contents de poder explicar a l’Informatiu què han aprés sobre la mediciona


Què és la medicina?
La medicina consisteix en la recerca de coneixements científics sobre el cos humà. No és considerada una ciència pura, ja que els coneixements sobre el cos humà es posen sempre al servei d’una finalitat: guarir les malalties. La medicina és una activitat social en la qual intervenen dos protagonistes: el metge i el malalt, i la relació entre ells s’anomena acte mèdic.Què hem fet nosaltres? 

Què hem aprés nosaltres?
La medicina ha evolucionat molt i actualment tenim la capacitat de guarir moltes malalties que antigament mataven a la gent. La medicina és una matèria molt complexa i ens resulta molt útil. 

Una cita
“Que l’aliment sigui la teva medicina, que la teva medicina sigui l’aliment”. Hipòcrates.

Sabie què... 
L’alemany Otto Heinrich Waeburg va ser un fisiòleg jueu que va treballar per a l’Alemanya nazi. Va investigar sobre el càncer fent grans avenços, aquest fet li va permetre mantenir-se viu ja que es diu que Hitler el va voler mantenir a Alemanya per si les seves investigacions tenien èxit.

Un invent
El descobriment de la penicil·lina al 1928 per Alexander Fleming va revolucionar la medicina del segle XX.

Una recomanació 
Si notes algun símptoma d’alguna malaltia, et recomanem que visitis un metge per saber amb precisió què li està passant al teu organisme. No t’automediquis.

Una reflexió sobre el tema... 
Antigament, el ventall de recursos que ens oferia la medicina estava molt limitat degut a causes econòmiques, polítiques i culturals. Amb la revolució científica, la medicina va experimentar uns avenços increïblement positius, cosa que ens ha permès arribar a una terapèutica i una farmacologia molt avançades.

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]