hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kevin Montoro 16 anys
Jan Domènech 16 anys

El Kevin té 16 anys i viu a Lliçà de Vall. Estudia a l’INS Estela Ibèrica i és un noi de ciències. Vol ser físic teòric i treballar a una universitat. Entre les seves aficions hi ha jugar a futbol i a videojocs. El Jan comparteix les aficions del seu company i explica que vol ser físic o informàtic i dedicar-se a la investigació científica. Té 16 anys i és veí de la Florida. Ambdós estan contents de poder explicar a l’Informatiu què han aprés sobre la mediciona


Què és la medicina?
La medicina consisteix en la recerca de coneixements científics sobre el cos humà. No és considerada una ciència pura, ja que els coneixements sobre el cos humà es posen sempre al servei d’una finalitat: guarir les malalties. La medicina és una activitat social en la qual intervenen dos protagonistes: el metge i el malalt, i la relació entre ells s’anomena acte mèdic.Què hem fet nosaltres? 

Què hem aprés nosaltres?
La medicina ha evolucionat molt i actualment tenim la capacitat de guarir moltes malalties que antigament mataven a la gent. La medicina és una matèria molt complexa i ens resulta molt útil. 

Una cita
“Que l’aliment sigui la teva medicina, que la teva medicina sigui l’aliment”. Hipòcrates.

Sabie què... 
L’alemany Otto Heinrich Waeburg va ser un fisiòleg jueu que va treballar per a l’Alemanya nazi. Va investigar sobre el càncer fent grans avenços, aquest fet li va permetre mantenir-se viu ja que es diu que Hitler el va voler mantenir a Alemanya per si les seves investigacions tenien èxit.

Un invent
El descobriment de la penicil·lina al 1928 per Alexander Fleming va revolucionar la medicina del segle XX.

Una recomanació 
Si notes algun símptoma d’alguna malaltia, et recomanem que visitis un metge per saber amb precisió què li està passant al teu organisme. No t’automediquis.

Una reflexió sobre el tema... 
Antigament, el ventall de recursos que ens oferia la medicina estava molt limitat degut a causes econòmiques, polítiques i culturals. Amb la revolució científica, la medicina va experimentar uns avenços increïblement positius, cosa que ens ha permès arribar a una terapèutica i una farmacologia molt avançades.

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

“Fem ponts entre els pobles andalús i català”
13 Jul 2018 10:45 - Marta Hiraldo“Fem ponts entre els pobles andalús i català”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat la Casa Andalucía de Santa Perpètua va néixer el [ ... ]

“Volem que creixin com a persones i gimnastes”
22 Jun 2018 11:48 - Marta Hiraldo“Volem que creixin com a persones i gimnastes”


l'entitat

Quan va néixer i per què?
Hi havia una manca d’aquest esport a la població i molta demanda [ ... ]

“El karate no té edat ni gènere”
22 Jun 2018 11:38 - Marta Hiraldo“El karate no té edat ni gènere”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat es va fundar el 2009 i vam inaugurar les instal·lacions [ ... ]