hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Quan va néixer i per què?
L’Associació Catalana de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament - ONGD AlKaria va néixer al novembre de 2004 de la mà d’un grup de joves provinents de diferents entitats de cooperació al Marroc amb la voluntat d’engegar un projecte més personal, centrat en les petites zones rurals del país. Ens definim com una associació catalana independent i sense ànim de lucre que es posiciona com una organització progressista, laica, no sectària ni excloent i integrada en la societat catalana.

Quin és el vostre objectiu?
Col·laborar i acompanyar les poblacions rurals no industrialitzades dels països en vies de desenvolupament. Per aquesta raó, l’associació endega projectes que desenvolupen noves oportunitats educatives, culturals i econòmiques, de forma progressiva, sostenible i no agressiva. Tots els projectes s’enfoquen des d’una perspectiva de gènere per garantir la igualtat.

Com definiríeu la vostra tasca?
Reconeixem que la cooperació internacional al desenvolupament només és una via de treball per a la solució del conflicte nord-sud i aposta a curt termini per un increment del repartiment de beneficis del primer món cap als països en vies de desenvolupament. Entenem que, a llarg termini, la solució del conflicte només esdevindrà quan el món més desenvolupat deixi d’exercir una supremacia política-militar basada en una economia espoliadora i sorgeixi un nou ordre mundial que integri països, nacions i territoris en una harmonia d’igualtat i fraternitat que generi un repartiment global de tots els recursos.
Per això treballem en dues vies: per un costat, a Catalunya, desenvolupant accions de sensibilització sobre l’educació de solidaritat i de l’altre, desenvolupant un programa de cooperació internacional per a països en vies de desenvolupament.

Qui pot formar part de l’entitat?
Qualsevol persona amb sensibilitat cap a la resolució del conflicte nord-sud, amb ganes de col·laborar activament a l’entitat o, simplement, que vulgui aportar la seva quota per facilitar la tasca solidària de l’associació.

Els projectes


Actualment tenim en marxa projectes a Equador, Líban, Senegal, Marroc i Perú. A Llatinoamèrica, s’estan desenvolupant programes de reforçament del teixit productiu a comunitats de dones artesanes i agricultores. Al Marroc, treballem en la formació de joves en turisme rural i oferim suport tècnic en la rehabilitació de la medina de Chefchaouen. A Senegal, continuem reforçant la producció agrícola d’una associació de dones. Per últim, al Líban hem posat en marxa un espai educatiu en un assentament de refugiats sirians de la Vall de la Beqàa.

I a més... 

Desenvolupem accions a Catalunya. Les més destacades d’aquest 2018 a Santa Perpètua tenen a veure amb la Brigada Solidària al Líban:
- Sessions d’educació en solidaritat a Els Aigüerols.
- 27 de maig / Botifarrada Solidària del Centre d’Esplai El Refugi. Al juny (data a concretar) Festa solidària a CAM Bernades. Els diners que es recaptin aniran destinats a cobrir les despeses del voluntariat.
- Properament exposició fotogràfica a la Biblioteca Josep Jardí realitzada pel nostre col·laborador Enric Garay amb retrats fets amb càmera analògica a l’assentament Ibrahim Taleb de la Vall de la Beqàa.

Contacte

Web: www.alkaria.org

Telèfon: 633 85 84 05

Mail: alkaria@alkaria.org

Facebook: AlkariaONGD

Instagram: alkaria.ong

 

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

“Volem que els infants aprenguin divertint-se al Teatre”
08 febrer 2019 10:10 - Marta Hiraldo“Volem que els infants aprenguin divertint-se al Teatre”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
· Realitzar una programació estable d’espectacles professionals [ ... ]

“És molt important que família i escola es donin la mà”
25 Gen 2019 14:25 - Marta Hiraldo“És molt important que família i escola es donin la mà”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
1. Facilitar la relació entre les famílies, la direcció i el [ ... ]

“El comerç local crea vincles entre botiguers i ciutadania”
11 Gen 2019 14:39 - Marta Hiraldo“El comerç local crea vincles entre botiguers i ciutadania”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
L’objectiu de la nostra entitat és promoure el comerç local [ ... ]